Kultūra

Ar vasaru saujā 2024

Koši dzeltens fons ar krāsainām grafikām par bērnu svētkiem

26. maijā no 10.00 aicinām tikties ikgadējos bērnu un jauniešu svētkos
"Ar vasaru saujā 2024".

Priecājamies ne tikai aicināt uz daudzveidīgu kultūras un sporta programmu, bet arī sadarboties ar RIX Rīgas lidostu, kas šogad svin 50. dzimšanas dienu.

  • Plkst. 10.00 Mārupes novada bērnu skrējiens "AR VASARU SAUJĀ" sadarbībā ar RIX Rīgas lidostu
    Rīgas lidosta svētkos aicina jaunos un visjaunākos mārupiešus piedalīties skriešanas sacensībās “Lidostas skrējiens”, startējot kādā no desmit distancēm atbilstoši katra spējām un izturībai. Šā gada skriešanas sacensībās būs izveidota arī īpaša distance “RIX SKREJCEĻŠ” 3200 metru garumā - tieši tik garš ir Rīgas lidostas skrejceļš. Šīs distances pirmo trīs vietu uzvarētāji gan meiteņu, gan puišu konkurencē saņems īpašas balvas no lidostas.

Elektroniska pieteikšanās skrējienam tiks izsludināta maija sākumā. 

Zaļi burti uz balta fona, lidostas logo

Bērni un jaunieši varēs apmeklēt Rīgas lidostas aktivitāšu telti, kur dienas garumā notiks vairākas radošās meistarklases, būs arī īpašais svētku foto stūrītis.
“Esam izauguši ne tikai par Baltijas lielāko aviācijas centru un gribam augt vēl lielāki, – mēs esam arī daļa no Mārupes novada. Mēs priecājamies un esam lepni, ka varam atbalstīt novada bērnus un jauniešus,” tā pauž RIX Rīgas lidostas pārstāvji.

  • Plkst. 11.00 Mārupes novada bērnu un jauniešu svētku atklāšana kopā ar Mārupes novada SUPER CĀĻIEM 2024 - LINDU SPUNDIŅU un GRĒTU SPILBERGU

  • No plkst. 11.30 līdz 12.30 animācijas filmu mūzikas koncerts bērniem "Astoņi kustoņi"

Īpaši bērnu auditorijai veidota koncertprogramma, kuras pamatā ir populārāko latviešu animācijas un pilnmetrāžās filmu mūzika. Tajā̄ skanēs jau par zelta klasiku kļuvušās Imanta Kalniņa dziesmas no tādām animācijas filmām kā "Zaķīšu pirtiņa", "Zelta sietiņš" un "Kabata", Zigmāra Liepiņa mūzika no cikla "Pasaciņas" un Imanta Zemzara mūzika no "Fantadroma", kā arī dziesmas no animācijas filmām "SI SI DRA", "Laimes Lācis" un "Lote no izgudrotāju ciema" un citām. Tāpat izskanēs arī mūzika no kinofilmas "Sprīdītis". Koncertā uzstāsies jau citos iemīļotos koncertos iepazītie mūziķi: KRISTĪNE PĀŽE, DIDZIS BARDO, RINALDS MAKSIMOVS un KRISTS KRŪZKOPS, kuri paši iejutīsies dažādos multfilmu tēlos. Programma ir saistoša visai ģimenei - tā̄ uzrunā vecākus ar viņu bērnības dienu melodijām, savukārt mūziķu atraktivitāte un dzīvespriecīgā̄ mūzika aizrauj bērnus dažādos vecumos, kā arī tā ir lieliska iespēja iepazīties ar 20. gadsimta latviešu animācijas filmu zelta klasiku. 

  • No plkst. 12.30 līdz 15.30Mārupes novada kolektīvu koncerts

Koncertā piedalās: Mārupes novada kultūras, izglītības iestāžu u. c. kolektīvi, kuri par mājām sauc Mārupes novadu.

  • No plkst. 15.30 līdz 16.30 Babītes Kultūrizglītības centra vidējās paaudzes deju kolektīva "DĀRTA", Mārupes Kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīva "KRUSTU ŠĶĒRSU" un Mārupes Valsts ģimnāzijas bērnu deju kolektīva "MĀRDADZĪŠI" koncertuzvedums "SPRĪDĪTIS DODAS PASAULĒ"

Sadarbībā ar Mārupes novada pašvaldību un Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu deju kolektīva “Dārta” atbalsta biedrība radījusi deju uzvedumu “Sprīdītis dodas pasaulē”. Uzveduma stāstījumam izvēlēti rakstnieces Annas Brigaderes pasaku lugas “Sprīdītis” fragmenti, savukārt deju horeogrāfijām - komponista Imanta Kalniņa Rīgas kinostudijas 1985. gadā tapušajai tāda paša nosaukuma spēlfilmai radītās mūzikas (ar Māras Zālītes tekstu) motīvi. Deju uzveduma izrādes varēs apmeklēt ikviens interesents bez ieejas maksas 18. maijā un 22. jūnijā Piņķos, 26. maijā Jaunmārupē un 18. augustā Spuņciemā.

Deju uzvedumā piedalīsies Mārupes Valsts ģimnāzijas bērnu deju kolektīvs “Mārdadzīši” un vidējās paaudzes deju kolektīvi “Dārta” un “Krustu šķērsu”.

Idejas autors: Lauris Siliņš
Mūzikas aranžiju autore: Ilze Rijniece
Horeogrāfe: Luīze Annija Zalcmane
Tērpu māksliniece: Ilze Kaire un Ieva Urtāne
Projekta vadītāja: Evelīna Vanaga

Koncertuzvedums tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu. 

Pelēks kvadrāts un krāsaina grafika, kultūrkapitāla fonda logo
  • No plkst. 16.30 līdz plkst. 17.00 velo šovs "GREEN TRIALS" 
  • Plkst. 17.00 grupas "Bermudu divstūris" koncerts

Visas dienas garumā būs pieejamas spēles, karuseļi, piepūšamās atrakcijas, koka spēles, bēbīšu telts, jauniešu telts u. c. aktivitātes. 

Koši dzeltens fons ar krāsainām grafikām par bērnu svētkiem

Pasākumu organizē: Mārupes Kultūras nams

Pasākumu laikā iespējama fotografēšana un filmēšana. Fotogrāfijas un video var tikt ievietoti pašvaldības informatīvajos kanālos. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Mārupes novada pašvaldība (Daugavas iela 29, Mārupe, Mārupes novads, LV-2167) veic personas datu apstrādi sabiedrības informēšanai. Atrodoties pasākuma teritorijā, ikviens tā apmeklētājs apliecina, ka ir informēts, ka var tikt iekļauts vizuālajā materiālā.

Informācija sadaļā atjaunota 22.04.2024.