Kultūra

Jaunmārupes jauktais koris UNIVERSUM

Jaunmārupes jauktais koris UNIVERSUM gaišos tērpos uz zaļu koku fona

Kolektīva kontakti:

Biedrība "Koris Universum"
Korespondences adrese:
  Zantes iela 3, Rīga, LV1029
Tālrunis: 29141636

Facebook konts: www.facebook.com/korisuniversum

 

Mēģinājumi: ceturtdienās plkst.19.00-21.30 Jaunmārupes pamatskolā, Mazcenu alejā 4a, Jaunmārupē

Kolektīva vadītājs RIHARDS RUDZĪTIS
Tālr.
 + 371 2 9141636
E-pasta adrese rihardsrudzitis@gmail.com

Kolektīva vokālais pedagogs JĀNIS KOKINS
Kolektīva koncertmiestars
EGILS JĀKOBSONS

 

Koris izdevis CD UNIVERSUM “Madrigals”, bijis koncerttūrē Francijā, uzvarējis koru konkursā Bratislavā. Izdevis krāsojamo grāmatu un CD pašu iestudētai muzikālajai izrādei bērniem “Rūķu sētas stāsts”. Ar šo izrādi ik gadu pirms Ziemassvētkiem ir iepriecināti bērni dažādos Latvijas nostūros. 2019. gada decembrī šī izrāde priecēja lielus un mazus Doma laukumā, kad tika iedegta Rīgas galvenā Ziemassvētku eglīte. 

"Rūķu sētas stāsts" un "Mana Latvija" tekstu un mūzikas autore ir bijusī kora dziedātāja Ilze Arbidāne, bet dziesmu aranžētājs ir diriģents Rihards Rudzītis – mūsu kora sirds un dvēsele. Izrāžu dekoratīvā noformētāja un tērpu ideju autore ir kora dalībniece Ilze Graudiņa, Ilze ir cilvēks, kas vienmēr pratīs uzburt kaut ko skaistu. 

Ik gadu koristi piedalās Mārupes novada rīkotajā pavasara talkā. Pēc talkas, apvienojoties ar uzaicinātiem draugu koriem, sniedz koncertu. Pēc talkas koncertēšana nu jau kļuvusi par tradīcijām bagātu pasākumu ar nosaukumu "Starpnovadu dziesmu svētki", kurā “Universum” dalībnieki un kora muzikālie draugi pieskandina Mārupes Mūzikas un mākslas skolas telpas ar skanīgām dziesmām un iegriež īstu deju balli. Koris sadarbojas un draudzējas ar Dziesmu virsdiriģentiem, kā, piemēram, Intu Teterovski, Āriju Škepastu, Kasparu Ādamsonu, Gintu Ceplenieku, Ivaru Cinkus u. c.

Jau no 2017. gada par tradīciju ir kļuvusi līgo dziesmas iedziedāšana Latvijas Radio II rīkotajā "Gadsimta garākajā Līgo dziesmā".

Pagājušajā sezonā koris piedalījās ne tikai XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu svētkos, bet arī radīja dokumentālo filmu "Ceļš uz Dziesmu svētkiem”. Filma stāsta par divu jaunāko kora dalībnieku Lauras un Haralda ceļu uz Dziesmu svētkiem. Filmas idejas autors un režisors ir Rihards Rudzītis, bet visu filmēja un montēja Monta Grosberga. Lai šī filma kļūst par daudzu jauniešu iedvesmu sākt dziedāt!

Dziesma vieno vienmēr sirdī un dvēselē jaunos kora "UNIVERSUM" dalībniekus, kuri vienmēr patur prātā kora devīzi “Neaizliedz sev neko!”.

Informācija sadaļā atjaunota 28.02.2024.