Izglītība

Mārupes novada skolēnu sniegums - augstāks nekā valstī kopumā

16.08.2022.

Sākoties jaunajam mācību gadam, Izglītības pārvalde izvērtējusi un apkopojusi datus par 2021./2022. mācību gada centralizēto un devīto klašu eksāmenu rezultātiem Mārupes novada pašvaldības izglītības iestādēs.


Ar prieku secinām, ka Mārupes novada skolēnu sniegums ir augstāks nekā valstī kopumā, ar to arī lepojamies un sakām lielu paldies skolotājiem, skolēniem un ģimenēm par ieguldīto atbalstu  izglītībā. Izglītības pārvalde sniegumu vērtē kā labu, neskatoties uz to, ka arī šogad 11. un 12. klašu skolēni Covid - 19 pandēmijas dēļ periodiski bija spiesti mācīties attālināti, kam noteikti ir zināma ietekme un kopējo rezultātu.


Vēršam uzmanību, ka šis mācību gads bija pēdējais gads, kad valsts pārbaudes darbi tika kārtoti saskaņā ar iepriekšējo vispārējās izglītības standartu. Tāpat arī aizvadītais mācību gads bija pirmais, kad 11. klašu skolēni varēja kārtot optimālā līmeņa eksāmenu latviešu valodā, svešvalodā un matemātikā. Arī šeit rezultāti augstāki nekā valstī kopumā!


Centralizēto eksāmenu rezultāti tiek analizēti un izvērtēti  arī katrā izglītības iestādē individuāli, kas ļauj apzināt būtiskāko un  nepieciešamo eksāmenu rezultātu uzlabošanai un skolēnu atbalstam.

9. klase

11. klase

12. klase

 

 


Izglītības pārvalde