Mārupes novada pašvaldība aicina uz semināru par Zaļās enerģijas izmantošanas iespējām

16.09.2020.

Vēl salīdzinoši nesen no atjaunojamiem resursiem iegūta enerģija bija sava veida eksotika. Šodien zaļās enerģijas iegūšanas iekārtas ir ne tikai viens no instrumentiem, kā mazināt cilvēka atstāto ietekmi uz vidi, bet arī pildīt Nacionālā enerģētikas un klimata plāna 2021. – 2030. gadam uzstādītos mērķus. Un tie nav mazi – tostarp nodrošināt vismaz 50% atjaunojamās enerģijas īpatsvaru Latvijas enerģijas galapatēriņā.

Tā kā interese par alternatīvās enerģijas iegūšanas veidiem kopš pagājušā gada energoefektivitātes diskusijas ir strauji augusi, septembris Mārupes novadā tiek pasludināts par ZAĻĀS ENERĢIJAS MĒNESI, kurā aicinām ikvienu, kurš jau izmanto kādu no alternatīvās enerģijas iegūšanas iekārtām, saules baterijas, saules kolektorus, siltumsūkņus u.c., dalīties ar mums savā pieredzē, iesūtot zaļās enerģijas pieredzes stāstu uz e-pastu dzivozali@marupe.lv.

18. septembrī plkst 18:00, Jaunmārupē, Švarcenieku muižā būs iespēja apmeklēt ZAĻĀS ENERĢIJAS semināru, kas sniegs ieskatu tādos jautājumos kā piemērotākā risinājuma izvēle, uzstādīšana un ekspluatācija, pieredzes stāsti.

vizuālis