Sabiedrība

Jauniešu centri Mārupē un Piņķos – vieta lietderīgai laika pavadīšanai

07.02.2023.

Jauniešiem no 13 līdz 25 gadu vecumam Mārupes novadā ir izveidoti nu jau divi jauniešu centri –  tās ir telpas Mārupē un Piņķos, kur satikties un lietderīgi pavadīt savu brīvo laiku. 


Telpa jauniešiem Mārupes novadā savas pirmās fiziskās aprises ieguva 2022. gada pavasarī, kad svinīgi tika atklāts jauniešu centrs “Hēlijs”, kas mājvietu rada Mārupē, Dreimaņu ielā 12.


Savukārt šī gada janvārī durvis vēris Babītes Jauniešu centrs, kas atrodas Piņķos, Centra ielā 3 (2. stāvā), un to var dēvēt arī par “Hēlija” jaunāko brāli. 


Abu jauniešu centru uzdevums ir dot iespēju jauniešiem lietderīgi pavadīt brīvo laiku, pilnveidot prasmes, atrast jaunus domubiedrus un veidot savu komūnu. 


Gan “Hēlijā”, gan Babītes Jauniešu centrā notiek dažādas - gan izglītojošas, gan uz atpūtu vērstas, gan citādi lietderīgas – aktivitātes.

 

Vēl līdz 13. februārim vari paspēt piedalīties APTAUJĀ par jauniešu centra Piņķos labiekārtošanu! 

Kas var apmeklēt jauniešu centru?
Ikviens jaunietis no 13 līdz 25 gadiem droši var apmeklēt abus centrus to darba laikā, neatkarīgi no savas atrašanās vietas, taču jāņem vērā tas, ka nokļūšana no viena līdz otram, ja izmanto sabiedrisko transportu, nebūs tik vienkārša, tādēļ jauniešu centrs Piņķos būs piemērotāks Babītes un Salas pagasta jauniešiem, savukārt “Hēlijs” – Mārupes un Mārupes pagasta jauniešiem.


Kāds ir jauniešu centru darba laiks?
“Hēlijs” (Dreimaņu ielā 12, Mārupē) ir atvērts katru darba dienu no plkst. 13.00 līdz 18.00;
 Babītes Jauniešu centrs (Centra ielā 3, Piņķos (2. stāvā)) - pirmdienās, otrdienās, ceturtdienās no plkst. 15.00 līdz 19.00.


Plānotās aktivitātes
“Hēlijā” februārī jaunieši aicināti piedalīties golfa nodarbībās, jauniešu mediju grupā, kā arī apmeklēt dažādus jauniešu domes rīkotos pasākumus, lekcijas un radošās nodarbības. Uzmanību – datumi ir aptuveni, un var nedaudz mainīties (aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai sociālajos tīklos).  


Plānotās aktivitātes:

  • 9. februārī - speed-friending*. (*speed-friending koncepts radies no tautā pazīstamajiem “ātrajiem randiņiem” jeb speed-dating, taču tā vietā, lai meklētu otru pusīti, šajā pasākumā tiks veidotas jaunas draudzības, kā arī neierastākā veidā būs iespēja iepazīt jaunus cilvēkus un labi pavadīt laiku);
  • 10. februārī - tekstila apgleznošanas radošā darbnīca;
  • 14. februārī - filmu vakars;
  • 16. februārī - sveču liešanas radošā darbnīca;
  • 21. februārī - lekcija par emocionālo veselību;
  • 27. februārī – lekcija un diskusija par reproduktīvo veselību.
Hēlijs 1Hēlijs 2

Babītes Jauniešu centrā

  • 9. februārī plānota picas diena;
  • 14. februārī – romantisko filmu vakars;
  • 23. februārī  - spēļu vakars, kā arī citas aktivitātes. 
BJC

Kur meklēt informāciju?
Plašāka informācija par jauniešu aktivitātēm un plānotajiem pasākumiem pieejama sociālo tīklu kontos:  Facebook  - Mārupes Jauniešiem, Instagram – m_upjauniesi; Tiktok – m_upjauniesi. 

Par “Hēlijā” notiekošo var sazināties ar jaunatnes lietu speciālisti Laini Pauperi (laine.paupere@marupe.lv, 28816316); saziņai par aktivitātēm Babītes Jauniešu centrā sazinies ar Rinaldu Jefimovu (rinalds.jefimovs@marupe.lv). 

 

Jauniešu centri