Aizvadīta Apkaimju konsultatīvās padomes sanāksme

22.02.2024.

Šī gada 1. februārī maizes ceptuves “Lāči” telpās pulcējās Mārupes novada pašvaldības Apkaimju konsultatīvās padomes locekļi, Pašvaldības un tās iestāžu speciālisti, lai diskutētu par šajā gadā gaidāmajiem sabiedrības iesaistes un līdzdalības pasākumiem, pieredzes apmaiņas braucienu iespējām, kā arī par aktuālajiem meliorācijas jautājumiem novadā.

Mārupes novada pašvaldības izpilddirektores vietniece Ilze Krēmere klātesošos iepazīstināja ar pašvaldības 2024. gada budžetu, prioritātēm, iecerētajiem projektiem un investīcijām katrā apkaimē.

Savstarpējās diskusijās iezīmējās iedzīvotāju vēlme tikt vairāk informētiem par aktuālo meliorācijas jautājumu risināšanu un plūdu riskiem Mārupes novadā.

Attīstības un plānošanas pārvaldes projektu vadītāja Monta Martīni informēja par līdzdalības budžeta konkursa virzību, atgādinot par 2023. gada konkursa idejām un iepazīstinot ar šī gada konkursa plānotajiem termiņiem. Padomes locekļi izteica arī dažādus ierosinājumus konkursa nolikuma precizēšanai.

Noslēgumā sanāksmes dalībnieki iepazinās ar Mārupes novada Tūrisma un uzņēmējdarbības atbalsta aģentūras izstrādāto sabiedrības iesaistes darbības plānu 2024. gadam, ko prezentēja aģentūras Sabiedrības iesaistes un uzņēmējdarbības projektu vadītāja Agnese Lāce-Tukiša. Plāns paredz dažādas aktivitātes, kas vairāk informēs iedzīvotājus par līdzdalības iespējām un veicinās piederības izjūtu apkaimēm.

Sabiedrības informēšanas un multimediju nodaļa