Lietotne “Eco Baltia” – palīgs ērtākai atkritumu pārvaldībai ikdienā

25.05.2021.

Lai veicinātu ērtāku informācijas apriti un vienkāršotu dažādus ikdienas procesus saistībā ar atkritumu apsaimniekošanu un šķirošanu, šā gada februārī klajā laista speciāla atkritumu pārvaldības lietotne “Eco Baltia”. Tā pieejama klientiem, kuriem noslēgts līgums ar vides apsaimniekošanas uzņēmumu SIA “Eco Baltia vide” par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu. Lietotni šobrīd izmanto jau teju 2000 klientu uzņēmuma apsaimniekošanas reģionos, tostarp arī Mārupē. 

Lietotnē tiek vienuviet nodrošinātas iespējas saņemt aktuālo informāciju par saviem līgumiem, sekot līdzi atkritumu izvešanas grafikiem un pievienot atgādinājumu par gaidāmajiem izvešanas datumiem, sekot līdzi aktuālajiem rēķiniem un veikt to apmaksu, pieteikt papildus pakalpojumus, tostarp dažādus sezonālos pakalpojumus, kā arī elektrotehnikas izvešanu, ko SIA “Eco Baltia vide” vairākos Pierīgas reģionos, tostarp arī Mārupē nodrošina bez maksas.

lietotnes vizuālis

Tāpat, lai veicinātu iedzīvotāju informētību par atkritumu dalītu vākšanu, kā arī mudinātu šķirošanā iesaistīties arvien aktīvāk, Android lietotājiem jau šobrīd lietotnē pieejama informatīvā sadaļa, kas palīdzēs veiksmīgāk orientēties – ko drīkst šķirot un ko nē. Tāpat arī izveidota speciāla interaktīvā karte ar atkritumu dalītās vākšanas punktiem – tā pieejama visiem aplikācijas lietotājiem -, kas var būt noderīga tiem iedzīvotājiem, kuriem pie mājas vēl nav pieejamas individuālas šķirošanas iespējas, kā arī tiem, kuri vēlas atbrīvoties, piemēram, no izlietotajām baterijām, elektrotehnikas, autoriepām, tekstilizstrādājumiem un cita veida nevajadzīgajām lietām. 

Lietotne “Eco Baltia” pieejama gan juridiskajām, gan privātpersonām. To savās mobilajās ierīcēs var lejupielādēt Android un iOs operētājsistēmu lietotāji, izvēloties attiecīgo viedtālrunī atbalstīto elektronisko lietotņu veikalu – Google Play vai Apple AppStore.

Plašāka informācija par lietotni “Eco Baltia” pieejama SIA “Eco Baltia vide” mājas lapā www.ecobaltiavide.lv sadaļā “Jaunumi”. Vairāk par SIA “Eco Baltia vide” pakalpojumiem var uzzināt arī zvanot pa tel.8717 vai rakstot uz e-pastu marupe@ecobaltiavide.lv.