Sabiedrība

Iedēsti ideju!

17.04.2023.

No 15. marta iesniedz ideju līdzdalības budžetam!

Arī šogad pašvaldības budžetā rezervēti 250 000 eiro, kuru izmantošana paredzēta tikai un vienīgi iedzīvotāju rosinātiem priekšlikumiem un idejām. Līdzdalības budžets ir jauns instruments Mārupes novada pašvaldībā un ar šī finansējuma palīdzību iedzīvotāji var īstenot kādu vēlamu un nepieciešamu ideju. Līdzdalības budžeta mērķis ir iesaistīt iedzīvotājus novada teritorijas attīstībā. Iedzīvotājiem ir iespēja pašvaldībai darīt zināmas savas vajadzības, arī tādas, kuras svarīgas kādas konkrētas apkaimes iedzīvotājiem. Kopīgi atbalstot savai apkaimei nozīmīgu ideju, iedzīvotāji var nodrošināt tās īstenošanu.

28. februārī Mārupes novada pašvaldības dome pieņēma lēmumu “Par saistošo noteikumu Nr. 5/2023 “Mārupes novada pašvaldības līdzdalības budžeta nolikums” apstiprināšanu”, kas stājās spēkā 2023. gada 11. martā.

DOMES LĒMUMS

NOLIKUMS

Atšķirībā no iepriekšējā gada, šogad netiks atbalstītas idejas par rotaļu laukumu atjaunošanu vai izbūvi, dodot iespēju realizēt arī citas lieliskas idejas. Otrs būtiskākais jaunums – projekti tiks dalīti divās kategorijās.

  • Lielo projektu kategorijā – finansējums līdz EUR 100 000,00 par vienu projekta ideju, paredzot šiem projektiem kopējo budžetu līdz EUR 200 000,00.
  • Mazo projektu kategorijā – finansējums līdz EUR 15 000,00  par vienu projekta ideju, ar kopējo finansējuma atbalstu līdz EUR 50 000,00.

Ideju iesniegšana no 15. marta līdz 31. maijam, aizpildot elektronisko veidlapu ŠEIT!

Klātienē ideju vari iesniegt pašvaldības klientu apkalpošanas centros.

Vairāk par līdzdalības budžetu un klientu apkalpošanas centru darba laiki ŠEIT.

iesniegt ideju