Sabiedrība

Celies, posies, iesaisties – Lielā Talka šogad notiks 30. aprīlī

14.03.2022.


Aicinot sabiedrību rūpēties par vides sakopšanu, atveseļošanu un labiekārtošanu, šī gada 30. aprīlī jau 15. reizi pēc kārtas Latvijā norisināsies Lielā Talka. Tās ietvaros ikviens Latvijas iedzīvotājs aicināts veikt sakopšanas un labiekārtošanas darbus gan savas mājas, gan pašvaldības teritorijā. Par Lielās Talkas šī gada vadmotīvu izvēlēts sauklis “Celies, posies, iesaisties!”


30. aprīlī ikviens Latvijas iedzīvotājs ir aicināts piedalīties vides sakopšanas un labiekārtošanas darbos, lai kopīgiem spēkiem tuvotos mērķim – Latvija kā tīrākā un sakoptākā vieta pasaulē. Līdzīgi kā pagājušajā gadā, arī šogad tiks saglabāts SOLO (tai skaitā DUO un Ģimenes) talkas formāts, kā arī tradicionālās daudzskaitlīgās talkas, ievērojot tā brīža valstī noteiktos pulcēšanās noteikumus. Savukārt tuvojoties talkai, tiks atvērtas Lielās Talkas kartes, kurās būs iespējams atzīmēt savu atkritumu savākšanas, labiekārtošanas un SOLO talku.


Lielās Talkas koordinatore Mārupes novadā - Pašvaldības īpašumu pārvaldes speciāliste Ziedīte Lapiņa atgādina iedzīvotājiem reģistrēt plānotās sakopšanas vietas Lielās Talkas organizatoru mājaslapā www.talkas.lv. Plānots, ka reģistrācija tiks atvērta aptuveni vienu mēnesi pirms talkas norises. Aicinām sekot līdzi informācijai organizatoru mājaslapā. 


Aicinām pievērst arī uzmanību tam, ka vietnē www.talkas.lv sakopšanai reģistrējamas valsts un pašvaldības īpašumā esošās teritorijas, ko reģistrētājs savas ģimenes/domubiedru grupā arī pats apņemas sakopt. 


Mārupes novada pašvaldība arī plāno organizēt atsevišķu novada teritoriju sakopšanu, par izvēlētajām vietām plašāka informācijas būs pieejama vēlāk.


Informācija no www.talkas.lv
Sabiedrības iesaistes un mārketinga nodaļa