Kultūra

Mārupe pulcēs neredzēti lielu pūšaminstrumentu spēles jauno talantu skaitu no divpadsmit dažādām pasaules valstīm

14.02.2020.

No 27. līdz 29. februārim Mārupes Mūzikas un mākslas skolā Jaunmārupē norisināsies 1.Starptautiskais pūšaminstrumentu spēles jauno izpildītāju konkurss „WIND STARS 2020”, kas pulcēs 700 dalībniekus, tajā skaitā pedagogus un koncertmeistarus, no divpadsmit dažādām pasaules valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Polijas, Serbijas, Slovākijas, Bosnijas un Hercegovinas, Itālijas, Izraēlas. Kā vēsta konkursa organizatori, tik vērienīgs pūšaminstrumentu izpildītāju konkurss Latvijā ir kas nebijis.

Konkurss tiek organizēts ar mērķi veicināt pūšaminstrumentu spēles jauno izpildītāju profesionālo izaugsmi, attīstīt mūzikas skolu izglītības kvalitāti, mācību darba procesu, pedagogu un audzēkņu darba rezultātus, kā arī veidot regulāru pieredzes apmaiņu starp Latvijas un pasaules mūzikas skolu audzēkņiem un pedagogiem.

Konkursa dalībnieki ir mūzikas skolu un mūzikas vidusskolu pūšaminstrumentu spēles audzēkņi, kas demonstrēs savu meistarību flautas, obojas, klarnetes, saksofona, fagota,  trompetes, trombona, eifonija, mežraga un tubas spēlē.

Mārupes Mūzikas un mākslas skolas direktore Dace Štrodaha: “Konkursi un pieredzes apmaiņa ir veids, kā mēs varam bagātināt mācību procesu un izkopt savu audzēkņu meistarību. Sacensība ir mācību procesa neatņemama sastāvdaļa, kas liek audzēkņiem gatavoties, sasparoties un motivē pilnveidot savas iemaņas instrumentu spēlē. Esmu tiešām gandarīta un lepna, ka Mārupes Mūzikas un mākslas skolas 20 gadu jubilejas ietvaros esam kļuvuši par vēl vienu nozīmīgu konkursu bagātāki. Atsaucība un interese par konkursu pūšaminstrumentu spēlē tiešām ir acumirklī neaptverama un mums kā organizatoriem šis ir liels izaicinājums.”

1.Starptautiskais pūšaminstrumentu spēles jauno izpildītāju konkurss „WIND STARS 2020” tiks atklāts 27.februārī plkst. 8.45 Mārupes Mūzikas un mākslas skolā, Mazcenu alejā 39, Jaunmārupē. Konkursa dalībnieku noklausīšanās notiks no 27. līdz 29.februārim trīs zālēs paralēli. Savukārt 28.februārī plkst. 17.30 Mārupes Mūzikas un mākslas skolas koncertzālē konkursa ietvaros notiks Polijas pārstāvja, starptautisku konkursu laureāta Grzegorza Witkowski pūšaminstrumentu koncerts (koncertmeistare Malgorzata Marczyk). Ieeja pasākumā brīva.

Starptautisko pūšaminstrumentu spēles jauno izpildītāju konkursu „WIND STARS 2020” organizē Mārupes Mūzikas un mākslas skola sadarbība ar  starptautisko mūzikas skolu asociāciju „CON ANIMA”.

windstar

windstar