Kultūra

Bērnu un jauniešu svētku laikā Jaunmārupē tiks ierobežota satiksme!

23.05.2019.

26.maijā, noslēdzot mācību gadu un atklājot vasaru, Mārupes novads aicina svinēt divpadsmitos Mārupes novada bērnu un jauniešu svētkus “Ar vasaru saujā”. Ņemot vērā to, ka nedaudz mainīta centrālā pasākuma norises vieta un paredzama liela cilvēku kustība, kas šķērsos Mazcenu aleju, pasākumā laikā tiks ierobežota satiksme. Domājot par svētku dalībnieku drošību, pasākuma teritorijā varēs iebraukt tikai pasākuma viesi un caurbraucošais sabiedriskais transports, pārējie autobraucēji tiks aicināti apbraukt pasākuma norises vietu, izmantojot Loka ceļu un Ozolu ielu.

Šogad skatuve, karuseļi, piepūšamās atrakcijas, lielformāta spēles, radošās darbnīcas, meistarklases un citas aktivitātes atradīsies pļavā pie ūdenstorņa, bet ielas pretējā pusē, kur izveidota puķu dobe novada grafiskās zīmēs formā un krāsās. Savukārt autostāvvieta, reģistrācija tautas skrējienam "Mārupe 2019", skrējiena starts, bērnu skrējiens un skrējiena uzvarētāju apbalvošanas ceremonija notiks Jaunmārupes ūdenstorņa pļavā.

karte

Mārupes novada bērnu un jauniešu svētkus “Ar vasaru saujā” atklāsim plkst. 10.30 ar jau tradicionālo svētku gājienu no Mārupes Mūzikas un mākslas skolas uz svētku norises vietu. Pēc gājiena Jaunmārupes ūdenstorņa pļavā bērnus sagaidīs bezmaksas karuseļi, piepūšamās atrakcijas un citas aktivitātes - ZINOO radošās darbnīcas (gaisa raķešu darbnīca, optiskās ilūzijas darbnīca un vējdzirnavu darbnīca),  koka spēles, orbitrons, brīvais kritiens, lielformāta spēles, Mārupes mūzikas un mākslas skolas vizuāli plastiskās mākslas nodaļas radošās darbnīcas un meistarklases.

Svētku ietvaros Andžeja Grauda bungu skolas Mārupes filiāle iepazīstinās klātesošos ar bungu spēles burvību. Būs arī iespēja pašam izmēģināt instrumentu un iejusties bundzinieka ādā.

Eco Baltia vide sadarbībā AS Latvijas Zaļais punkts, interaktīvajā teltī piedāvās iespēju praktiski apgūt atkritumu šķirošanas iemaņas, ielūkoties Getliņu poligonā un aplūkot PET pudeļu pārstrādes procesu, kā arī iepazīties/pataustīt, kāda ir pārstrādāta plastmasa.

Ņemot vērā, ka Mārupes novads ir bagāts ar jaunajām ģimenēm, svētku ietvaros aizsākta veiksmīga sadarbība ar Māmiņu klubu, kas “Māmiņu teltī” piedāvās jaunajām māmiņām draudzīgu vietu autiņbiksīšu nomaiņai, mazulīša pabarošanai. Topošajām un jaunajām māmiņām būs fantastiska un ekskluzīva iespēja klātienē tikties ar fizioterapeiti Klaudiju Hēlu. Māmiņas varēs uzdot jautājumus par mazuļa aprūpi, hendlingu, rotaļāšanos, vides iekārtošanu, Emmijas Pikleres pedagoģiju.

Visas dienas garumā, paralēli aktivitātēm pļavā, rosība notiks arī uz lielās skatuves. Svētkus atklāsim kopā ar Mārupes novada Cāļiem` 2019, PII “ZELTRĪTI” audzēkņiem - Juri Kraktu un Marko Marausku.

Plkst. 11.20 mazajiem skatītājiem tiks piedāvāts koncertuzvedums “Skaitāmpanti”. Kam sekos Mārupes novada izglītības iestāžu audzēkņu koncerts, jauniešu grupas “BASEINS” koncerts, Mārupes KENDAMA paraugdemonstrējumi kopā ar DJ MIKUS un balvu izloze.

Līdztekus aktivitātēm mazākiem bērniem, plkst. 11.30 jauniešiem būs iespēja dienas centrā “Švarcenieki” noskatīties dokumentālo filmu “No ghetto uz olimpiādi” un klātienē tikties ar filmas galvenajiem varoņiem un veidotājiem: Agni Čavari, Nauri Miezi, Kārli Lasmani, Edgaru Krūmiņu,  Artūru Strēlnieku un Jāni Āri.

Arī Mārupes novada jauniešu domes teltī tiks piedāvātas dažādas aktivitātes jauniešiem un no plkst. 13.00 pie telts darbosies biedrība “CAELUM”, kas pilnveidoties lasītprasmē - lasīšana pa diagonāli, kuras mērķis caur lasīšanu un lomu spēli veidot jaunas asociācijas un atziņas par teksta izpratni un lasīšanas pozitīvajiem aspektiem.

Nepalaid garām! Arī šogad mūsu svētku lieldraugs T/K “SPICE” sarūpējis dāvanu - velosipēdu, kurš tiks izlozēts plkst.16.30 starp svētku apmeklētājiem.

Noslēdzot dienu, plkst. 17:00 bērni, jaunieši, vecāki un viesi aicināti pie lielās skatuves izbaudīt grupas “SUDDEN LIGHTS” koncertu!