ZAĻŠ, NEATKARĪGS UN JAUDĪGS SARUNU FESTIVĀLS!

10.09.2021.

Š.g. 18. septembrī no 10:00 – 17:30 tiekamies Jaunmārupē, Jaunmārupes pamatskolas pagalma teritorijā, lai iedvesmotos, ieraudzītu, uzzinātu un aprunātos par iespējām mājsaimniecībās ieviest “zaļāku” enerģiju.

plakāts

Festivāla laikā Tev būs iespēja meklēt un atrast atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem, uzklausīt citu novadnieku pieredzi un iedvesmoties zaļākas enerģijas meklējumiem. Pieredzē klātienē dalīsies tie novadnieki, kuri savās mājsaimniecībās jau ir ieviesuši kādu no atjaunojamās enerģijas ražošanas iekārtām. Diskutēsim, cik tas ir vai nav sarežģīti, cik ilgs ir ceļš līdz “īstajam” risinājumam, kā arī parunāsim par estētiku – vai iespējams salāgot enerģijas ieguvi ar īpašuma estētisko pievilcību?

Programmā:

Semināri: SAULE (Saules enerģijas asociācija), VĒJŠ (Vēja enerģijas asociācija) un KOPIENAS (Alianse Pārnozariskai Ilgtspējīgai Attīstībai).

Diskusijas: Mārupes novada aptaujas rezultāti, sarunas par “zaļās” enerģijas izmantošanas iespējām un izaicinājumiem.

Pieredzes stāsti: trīs novadnieki iepazīstinās klātesošos ar savu pieredzi saules enerģijas izmantošanā. Būs iespēja ieklausīties arī Vācijas pieredzē.

Radošā darbnīca jauniešiem: fizika kopā ar Valdi Zuteru.

Muzikālais baudījums: pasākuma noslēgumā muzikāli izklaidēs novada jaunieši  (grupa “drudzis”, “2101” u.c.)

Garšas un smaržas: festivālu kuplinās novada mājražotāji un ēdinātāji.

Izstāde: "Atdzīvini, Veido, Radi!" dod savai lampai otro iespēju – Jaunmārupes pamatskolas skolēnu radošie darbi (festivāla laikā notiks balsošana par interesantāko veikumu).

Sarunas kustinās aktīvais velobraucējs un TV personība Uģis Joksts un  vides raidījuma "Zaļgalvis" galvenā redaktore Eva Johansone.

 

Ieeja pasākumā bez maksas, saskaņā ar valstī noteiktajiem ierobežojumiem, pasākumu drīkst apmeklēt tikai Covid – 19 vakcinētas, pārslimojušas personas vai uzrādot 48 stundu laikā veiktu negatīvu Covid – 19 testu.

Auto novietošana pie Jaunmārupes ūdenstorņa.

Festivāls tiek organizēts sadarbībā ar Rīgas plānošanas reģionu, ES Interreg Baltijas jūras reģiona transnacionālās sadarbības prgrammas 2014.-2020. gadam projekta “Energize Co2mmunity” ietvaros.

logo rinda