Aizvadīts festivāls “zaļš, neatkarīgs & jaudīgs”

30.09.2021.

Mazliet vēsā, bet saulainā sestdienā, š.g. 18. septembrī, Jaunmārupes pamatskolas pagalmā aizritējis festivāls “zaļš, neatkarīgs & jaudīgs” par atjaunojamās enerģijas avotiem, iespējām un izaicinājumiem. Interesentiem bija iespēja klausīties Saules enerģijas asociācijas pārstāvja Aigara Kalniņa vēstījumā par saules enerģijas izmantošanas iespējām, par vēja parku attīstības iespējām klātesošos uzrunāja Vēja enerģijas asociācijas pārstāvis Toms Nāburgs, apvienoties kopienās aicināja kopienu un vietu attīstības profesionālis Āris Ādlers.

Attiecībā uz saules paneļu vai kolektoru uzstādīšanu, nereti kaimiņi ir lielākais iedvesmas avots, tādēļ pasākumā īpaša vieta tika atvēlēta novadnieku pieredzes stāstiem, ar kuriem video formātā varat iepazīties šeit.

Prezentācijas no pasākuma meklēt šeit.

Mazākie apmeklētāji aizrautīgā Valda Zutera vadībā apguva fizikas pamatprincipus, izgatavojot rotaļu automašīnas. Savukārt Jaunmārupes pamatskolas jaunāko klašu skolēni par godu festivālam izgatavoja lampu abažūrus no jau reiz izmantotiem sadzīves priekšmetiem.

Sarunas dalībnieku un apmeklētāju vidū kustināja Uģis Joksts un Eva Johansone, novada jaunieši dalījās redzējumā par zaļo dzīvesveidu, bet viesis no Vācijas, Christian Andresen, aizrautīgi iepazīstināja ar zaļās enerģijas risinājumiem lokālas kopienas ietvaros.

Pasākuma noslēgumā ar koncertu uzstājās jauniešu grupas un solisti, apliecinot savu muzikalitāti un aizrautību, bet Jauniešu domes enerģiskās meitenes un zēni bija lielisks atbalsts pasākuma norises nodrošināšanai.

foto

foto

foto

foto

foto

Foto galeriju skatīt šeit.

Pasākums aizritēja sadarbībā ar Rīgas plānošanas reģionu, ES Interreg Baltijas jūras reģiona transnacionālās sadarbības programmas 2014.-2020. gadam projekta “Energize Co2mmunity” ietvaros.

logo