Sabiedrība

Pašvaldības policija par aktuālo novadā

18.08.2022.


Jūlijā Mārupes novada pašvaldības policijas dežūrdaļa saņēma un apkalpoja 151 izsaukumu.
Īsumā: policijas darbinieki saņēma izsaukumus iesaistīties ģimenes konfliktu risināšanā; uzsāka administratīvā pārkāpuma procesu par ilgstoši nedeklarētu dzīvesvietu; sniedza atbalstu Valsts policijai un glābšanas dienesta darbiniekiem ceļu satiksmes negadījumā uz autoceļa A9; personas, kuras atradās bezpalīdzīgā stāvoklī, nogādāja dzīvesvietā; aizturēja personu alkohola reibumā, kas brauca ar elektroskrejriteni; sniedza atbalstu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam personas nogādāšanai ārstniecības iestādē; uzsāka administratīvā pārkāpuma procesus pret alkohola reibumā esošām personām; iesaistot citus dienestus, novērsa pašnāvības mēģinājumu; aizturēja personu ar diviem meklēšanā izsludinātajiem velosipēdiem. Veicot rakšanas darbus, tika atrasts kara laika lādiņš, pašvaldības policija norobežoja teritoriju un izsauca speciālistus nesprāgušā lādiņa nogādāšanai neitralizēšanai tam paredzētajā vietā.


Laika posmā no 1. līdz 31.jūlijam Mārupes novada pašvaldības policijas amatpersonas uzsāka 83 administratīvā pārkāpuma lietas: 

  • par alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu lietošanu publiskā vietā vai par atrašanos publiskā vietā tādā reibuma stāvoklī, kas traucē sabiedrisko kārtību vai drošību – 4;
  • par Atkritumu apsaimniekošanas likuma pārkāpumiem – 12;
  • par Mārupes novada pašvaldības saistošo noteikumu pārkāpumiem – 34;
  • par Dzīvnieku aizsardzības likuma pārkāpumu – 1;
  • par Apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpšanu – 30;
  • par Dzīvesvietas deklarēšanas likuma pārkāpumu  – 1;
  • par Enerģētikas likuma pārkāpumu – 1.


Nepieļaut suņu klaiņošanu, reģistrēt tos Lauksaimniecības datu centrā
Pēdējā laikā regulāri saņemam izsaukumus un sūdzības par klaiņojošiem un agresīviem suņiem, tādēļ vēlamies atgādināt, ka suņa īpašnieka pienākums ir rūpēties par mājdzīvniekiem un nepieļaut to klaiņošanu. Visiem suņiem, sasniedzot sešu mēnešu vecumu, ir jābūt reģistrētiem Lauksaimniecības datu centrā. Suņi kuri ir reģistrēti, klaiņošanas gadījumā netiek nogādāti patversmē, jo pašvaldības policijai ir iespēja noskaidrot īpašnieku un to atdot saimniekam, neradot papildu izmaksas par patversmes pakalpojumiem. Lūgums ievērot šīs prasības un atbildīgi izturēties pret likumā noteiktajiem pienākumiem.

Mārupes novada pašvaldības policija