Mārupes novadā tiek uzstādīti energoefektīvi LED gaismekļi

05.03.2024.

Projekta "Apgaismojuma nomaiņa Mārupes novada publiskajās teritorijās"* ietvaros ir uzsākta nātrija gaismekļu nomaiņa, aizstājot tos ar energoefektīviem LED gaismekļiem. Projekta mērķis ir uzlabot publisko teritoriju apgaismojuma energoefektivitāti Mārupes novadā, tādējādi veicinot elektroenerģijas patēriņa un siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanu.

Martā gaismekļu nomaiņa sākusies Babītes un Salas pagastu publiskajās teritorijās, kur tiks nomainītas 1430 vienības, un no tām - 192 gaismekļi aprīkoti ar kustību radaru. Aprīlī darbi turpināsies Mārupes pilsētā un pagastā, nomainot 1300 gaismekļus, no kuriem 276 būs aprīkoti ar kustību radaru. Karte ar teritorijām, kurās tiks veikta gaismekļu nomaiņa, pieejama pēc teksta (skatīt zemāk).

Gaismekļu nomaiņas darbus veic uzņēmums SIA “Vizulo Solutions”. Februārī pašvaldības pārstāvji apmeklēja SIA “Vizulo Solutions” ražotni Iecavas novadā. Apmeklējums sniedza ieskatu rūpnīcas darbībā, tās produktu klāstā un tehnoloģiju izmantošanā, kas veicina videi draudzīgu un efektīvu apgaismojumu risinājumu nodrošināšanu pilsētvidē. Pašvaldības darbinieki atzinīgi novērtēja, ka uzņēmums spēj nodrošināt tik plašu, augstas pievienotās vērtības produktu klāstu, kas būtiski samazina ietekmi uz vidi un tiek augstu novērtēts eksporta tirgū.

*Projektu “Apgaismojuma nomaiņa Mārupes novada publiskajās teritorijās” finansiāli atbalsta Emisijas kvotu izsolīšanas instruments. Vairāk informācijas Mārupes novada pašvaldības tīmekļvietnes www.marupe.lv sadaļā "Pašvaldība" - "Projekti" - "Aktuālie projekti".

Attīstības un plānošanas pārvalde

Emisijas kvotu logo

Pilnekrāna karti skatīt šeit