Arī šogad SIA “Eco Baltia vide” klientiem Mārupes novadā piedāvās atbrīvoties no svētku eglītes

08.01.2024.

Svētkos eglīte uzmirdz košākajā rotā, tomēr, ja eglīte reiz ir nocirsta, pēc svētkiem tās mūžs strauji tuvojas beigām. Tāpēc, lai izvairītos no nozaļojušo svētku eglīšu nonākšanas atkritumu poligonos vai pilsētvidē, arī šogad SIA “Eco Baltia vide” saviem klientiem Rīgā un reģionos piedāvās ērti, videi draudzīgi un bez maksas atbrīvoties no Ziemassvētku eglītes.

 

Lai arī biežāk dzirdams aicinājums aizdomāties par nepieciešamību katrā mājā ienest svētku eglīti, pieredze rāda, ka ir gana daudz mājsaimniecību, kas izvēlas vai nu sameklēt un nocirst savu eglīti mežā vai iegādāties to no eglīšu audzētājiem. Tāpēc mēs aicinām atcerēties, ka pēc svētkiem jāparūpējas par atbilstošu eglītes utilizāciju. Arī šogad esam izlēmuši no klientiem eglītes pieņemt bez maksas un prognozējam, ka interese būs augsta,” stāsta SIA “Eco Baltia vide” valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts.

Ir svarīgi no eglītes atbrīvoties atbilstošā veidā, jo tās pēc tam tiks pārstrādātas šķeldā. Daļu no iegūtās šķeldas SIA “Eco Baltia vide” ziedos dzīvnieku patversmei “Ulubele”, kas tiks izmantota patversmes teritorijas labiekārtošanai. Atlikusī šķeldas daļa tiks novirzīta siltumenerģijas iegūšanai, tādējādi nodrošinot ilgtspējīgu svētku eglīšu apsaimniekošanu.

Pēc pērn SIA “Eco Baltia vide” rīkotās Ziemassvētku eglīšu savākšanas akcijas Rīgā un reģionos tika iegūtas aptuveni 100 m3 šķeldas.

Mārupes novadā saviem klientiem SIA “Eco Baltia vide” piedāvās vairākus veidus, kā nodot svētku eglīti otrreizējai pārstrādei.

Eglītes bez maksas tiks pieņemtas pieņemšanas punktos 2024. gada sākumā adresēs:

  • 9. janvārī 16.00-20.00 Tīrainē, Vecozolu ielā 45; 
  • 13. janvārī 10.00-14.00 Piņķos "Notekās"; 
  • 16. janvārī 16.00-20.00 Piņķos "Notekās"; 
  • 20. janvārī 10.00-14.00  Tīrainē, Vecozolu ielā 45.

Pēc iepriekšēja pieteikuma SIA “Eco Baltia vide” nodrošinās arī eglīšu augstumā līdz 2,5 metriem individuālu savākšanu no klientu adresēm:

Mārupes novadā individuālā eglīšu izvešana jāpiesaka, zvanot uz tālruņa numuru: 8717 vai rakstot uz e-pasta adresēm: marupe@ecobaltiavide.lv vai babite@ecobaltiavide.lv.

Maksa par eglītes izvešanu 4,96 eiro/gab. bez PVN (6,00 eiro/gab. ar PVN).

Pieteikumi eglīšu izvešanai tiks pieņemti no 27. decembra.

Privātmāju iedzīvotāji aicināti paši pieteikt eglītes izvešanu, bet daudzdzīvokļu māju iemītniekiem ar šo vēlmi jāvēršas pie sava namu apsaimniekotāja, lai vienotos par eglīšu novietošanas vietu.

Atgādinām, ka eglītēm ir jābūt atbrīvotām no svētku rotājumiem.

SIA “Eco Baltia vide”