Kultūra

Mārupes radošā laboratorija aicina uz jauno mākslinieku ceļojumu laikā skolēnu brīvlaikā

08.12.2023.

Ziemas piedzīvojumi no 2. līdz 4. janvārim - jauno mākslinieku ceļojums laikā skolēnu brīvlaikā.
Mārupes radošā laboratorija atkal nesnauž un ir izdomājusi orģinālu, izzinošu programmu jaunajiem talantiem.

Mērķis: pavadīt kopā laiku ar smaidu, apskatīt interesantas izstādes, mēģināt jaunas tehnikas, skicēt dažādās vietās Mārupē un Rīgā, baudīt ziemu un kulinārijas darbnīcu kopā ar Annu un Aneti.

Lai turpinātu svētku sajūtu pirms nākamā skolas cēliena:

  • Otrdien, 2. janvārī, apmeklēsim noslēpumaino, smieklīgo, jautro un pavisam nebiedējošo animācijas komēdiju bērniem un pieaugušajiem par spoku, kurš izkāpis tieši no klasiskā Oskara Vailda stāsta "Kentervilas spoks". Pēc pusdienām zīmēsim mūsu noskaņu ilustrācijas, komiksus par filmu, par pasauli vispār!
  • Trešdien, 3. janvārī, dosimies mākslas ekspedīcijā, interaktīvā ekskursijā uz leģendāro Rīgas centrāltirgu, kur paviljonos arī ziemā virmo sava dzīve. Ja paliks laiks, tad dosimies uz LMS muzeju krastmalā, kur glabātuvēs var vērot tuvumā Latvijas klasiķu darbus un, protams, atradīsim B. Bērziņa gleznas, jo tieši viņš gleznoja lauku cilvēku dzīvi un tirgus ainas. 
  • Ceturtdien, 4. janvārī, ciemosimies dizaina un mākslas studijā Mārupē un darbosimies saldumu darbnīcā "Skudrupūžņi ziemā" kopā ar Annu un Aneti, kā arī notiks darbnīca "Zelts, avīze un līnijas" jauktā tehnikā. Mākslinieču Ievas Carukas un Evijas Pamovskas meistarklasē gleznosim ar zeltu un izmantosim citas tehnikas, raksturīgas laikmetīgajai mākslai, kā arī iepazīsim ģeniālā Borisa Bērziņa mantojumu mākslā. Tieši viņš lietoja zeltu kā fonu saviem tēliem.

Laiks atpūsties, zīmēt, gleznot, našķoties!

Nometne paredzēta bērniem vecumā 6-16 gadi. 

Pieteikties var rakstot uz e-pasta adresi radosa.laboratorija@gmail.com. 
Tālruņi uzziņām 29724715; 29760482.

Ziemas plenērs

Mārupes radošā laboratorija