16. septembrī notiks pirmais Tīraines apkaimes festivāls “Svētki mazās Mārupītes krastos”!

12.09.2023.

Cik daudz Tu zini par Tīraines apkaimi? Kāda Tīraine ir šobrīd un kāda tā varētu būt?!  Apmeklē pirmo Tīraines apkaimes festivālu, izzini Tīraines vēsturi un veido tās nākotni!

Tīraines apkaimes svētki norisināsies 16. septembrī iedzīvotājiem draudzīgajā Kungu ielā. Daudzveidīga pasākuma programma priecēs apkaimes iedzīvotājus un viesus ar izzinošām meistarklasēm, jautru un aizraujošu foto orientēšanās spēli, radošajām darbnīcām un mājražotāju tirdziņu. 

Svētku programmā  Kungu ielā uzmanības centrā būs:

VĒSTURE -Tīraines apkaimes vēstures iepazīšana;

DRAUDZĪBA - apkaimes iedzīvotāju pieredzes stāsti un priekšnesumi, aktivitātes bērniem;

VIDE -  vides uzlabošana, parka pilnveidošana - vide, kurā ātri atgūt spēkus;

VESELĪBA - aktīvs dzīvesveids kustībā.

 

No plkst. 11.00 notiks apkaimes vēstures un pieredzes diskusija “Vēsture un Draudzība” vēsturnieka Māra Ribicka vadībā. Plkst. 13.30 norisināsies  “Labie koki” vadītāja Edgara Neilanda meistarklase “Vide”, kurā dalībniekiem būs iespēja iepazīt,  kāda ir Tīraines apkaimes vide šobrīd un kādu mēs to gribētu veidot turpmāk.

No plkst. 15.00 līdz 20.00 apmeklētājus pie DJ pults izklaidēs Tokijas Paraolimpisko divu sudraba medaļu ieguvējs, 2022. gada pasaules čempions paraiejādes disciplīnā Rihards Snikus (Dj Richy Rich). Varēs ne tikai uzdejot, bet arī nofotografēties un saņemt autogrāfus.

No plkst. 11.00 līdz 16.00 - aktīvs dzīvesveids kustībā! 2 - 5 cilvēku komandām sev ērtā laikā būs iespēja doties divu stundu jautrā un izzinoša foto orientēšanās spēlē “Iepazīsti Tīraini”, un plkst. 17.00 norisināsies labāko dalībnieku apbalvošana.

Būs Latvijas mājražotāju tirdziņš, radošās darbnīcas, “Izaicinājums 2023”. Iepazīsim, kas tas ir “Hobby Horsings”.  Garšas kārpiņas priecēs uzbeku virtuve, “Vafeles gaisā” un “Barista Horse Box Cafe“. Tiekamies Tīraines apkaimē!

Pasākuma moderators – aktīvo pasākumu vadītājs Andris Vilcāns.

Tīraines apkaimes festivāls “Svētki mazās Mārupītes krastos” tiek  realizēts “Mārupe – mūsu mājas 2023” projektu konkursa ietvaros, ko finansē Mārupes novada pašvaldība. Projektā "Kaimiņu kopienu kopspēks" kopienu pasākumu aktivitāšu norisei gan finansiālo, gan konsultatīvo atbalstu sniedz biedrības "Pierīgas partnerība" un "Partnerība Daugavkrasts".

Pasākumu organizē un koordinē Mārupes novada iedzīvotāji un uzņēmēji.

Projektu „Kaimiņu kopienu kopspēks” (Nr. 2023.LV/NVOF/MAC/041/58) īsteno biedrības Pierīgas Partnerība un  "Partnerība "Daugavkrasts"",  finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana un filmēšana. Iegūtie materiāli tiks izmantoti pasākuma popularizēšanai plašsaziņas līdzekļos, sociālajos tīklos un citviet internetā. 

Biedrība "Mārupes BMX klubs"

Plakāts

Plakāts

Plakāts