Piedalies tiešsaistes konferencē “Ideju pļauja” par sociāli atbildīgu iepirkumu un inovāciju iepirkumu!

23.11.2020.

Iepirkumu uzraudzības birojs 25.11.2020. plkst. 10:00 rīko tiešsaistes konferenci “Ideju pļauja” ar mērķi turpināt sociāli atbildīga publiskā iepirkuma un inovāciju publiskā iepirkuma iedzīvināšanu Latvijā. Konferencē piedalīsies kā Mārupes novada domes izpilddirektors Kristaps Ločs, kas stāstīs, kā realizējam inovatīvas prasības būvniecības iepirkumos, lai uzlabotu būvniecības kvalitāti un samazinātu izmaksas pasūtītājam.

Konference “Ideju pļauja” ir turpinājums š.g. 27.maijā notikušajai tiešsaistes konferencei “Ideju sēja”, kuru IUB organizēja sadarbībā ar Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociāciju, domnīcu “Providus”, Latvijas Vides investīciju fondu, Rīgas Tehnisko universitāti, Ogres pašvaldību, AS “Latvijas Valsts meži”, kā arī Finanšu ministriju, Labklājības ministriju un Ekonomikas ministriju. “Ideju sējā” tika pārrunāti jautājumi par sociāli atbildīga iepirkuma un inovāciju iepirkuma nepieciešamību, iespējām veicināt sociālo un inovatīvo kritēriju iekļaušanu publiskajos iepirkumos, konkrētām veicamajām darbībām, kā arī šādu iepirkumu turpmākā attīstībā publisko iepirkumu sistēmā kopumā.

Savukārt “Ideju pļaujā” “pļausim” to, kas paveikts kopš “Ideju sējas”. Š.g. 25.novembrī runāsim par IUB sadarbību ar Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociāciju un kopīgi izstrādātajām sociālo iepirkumu vadlīnijām, kuru mērķis ir izzināt sociālo aspektu ievērošanas labo praksi uzņēmējdarbībā, savukārt inovāciju aspektā vēlamies popularizēt sadarbībā ar Ekonomikas ministriju tapušo jaunumu ziņu lapu (News Letter), kurā tiek informēts par aktualitātēm inovāciju iepirkumos, tāpat paredzēts stāstīt par IUB izstrādātajiem kontroljautājumiem Publikāciju vadības sistēmas ietvaros, kuros mudinām pasūtītājus apdomāt, vai izsludināmā iepirkuma ietvaros tomēr nav iekļauti sociālie kritēriji vai inovatīvi risinājumi.

Konferenci vadīs Uģis Joksts un ar stāstiem par pārstāvēto tēmu dalīsies pārstāvji no Iepirkumu uzraudzības biroja, Latvijas Sociālo uzņēmumu asociācijas, Čehijas Republikas Darba un sociālo lietu ministrijas, Ogres novada pašvaldības, SIA “RB Cafe”, Invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons”, SIA “Sonido”, Ekonomikas ministrijas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Ādažu novada domes, Mārupes novada domes, Zemgales plānošanas reģiona.

Ikvienam būs iespēja konferenci redzēt tiešraidē. Drīzumā tiks publicēta konferences pieejas saite.

programma