Kultūra

Galerija: Noslēdzies starptautiskais vingrinājums “Zemessardzes patruļa 2022” un “Zemessardzes diena”

31.08.2022.

Augusta beigās, no 25. līdz 27. augustam, Mārupē, Piņķos un Babītē notika 30. starptautiskais vingrinājums "Zemessardzes patruļa 2022".  Vingrinājumā piedalījās Zemessardzes bataljonu, regulāro spēku veidu, sabiedroto bruņoto spēku komandas no Polijas, Lietuvas, Dānijas un citām valstīm.  Katra komanda startēja četru dalībnieku sastāvā. Kopumā tika veikti 45 kilometri, pildīti uzdevumi 34 kontroles punktos. Vingrinājumu galvenās tēmas — kaujas šaušana, orientēšanās, sakaru procedūras, šķēršļota apvidus pārvarēšana, loģikas uzdevumi un fiziskās sagatavotības pārbaudes uzdevumi. Sacensību mērķis bija noteikt zemessargu un karavīru militāro un fizisko sagatavotību, kā arī veicināt starptautisko sadarbību militārajā jomā.

“Zemessardzes patruļa 2022” ietvaros Piņķos, Babītes vidusskolas sporta laukumā, notika “Zemessardzes diena” – bija iespēja aplūkot Zemessardzes tehniku un ekipējumu, kā arī sabiedroto militāro ekipējumu.

Vakarā notika Babītes Kultūrizglītības centra interešu izglītības kolektīvu koncerts, varēja noskatīties Jūras spēku orķestra defilē programmu, bet kulminācijā  - Jūras spēku orķestra rokgrupas "Vairogs" koncerts kopā ar Ati Ieviņu.

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto galerija: "Zemessardzes diena 2022" Piņķos