Kultūra

Aicinām apskatīt Mārupes pamatskolas bērnu mākslas darbus

03.04.2017.

31. marta dienas viducī Mārupes Kultūras nama foajē pieskandināja priecīgas bērnu balsis un dūmakaini pelēko dienu atdzīvināja koši krāsu akcenti. Mārupes pamatskola novada centrā rādīja savu veikumu, kas palēnām vien tapis mācību gada garumā – tika atklāta skaista bērnu mākslas darbu izstāde.

Foto no izstādes atklāšanas apskatāmas šeit

Radošums, zināšanas, atklāsme, pārbaudītas vērtības, mirkļa emocijas – tas un vēl daudz kas cits atspoguļojas bērnu darbos, kas radīti gan vizuālās mākslas stundās skolotāju Maijas Matīsas un, pirmo gadu, skolotājas Artas Dzirkales vadībā, gan pulciņa nodarbībās, gan Mārupes Mūzikas un mākslas skolā skolotāju Ulda Pauzera un Maijas Matīsas vadītajās stundās.

DSC_9395

Tieši tā, Mārupes pamatskolā jau ceturto gadu darbojas Mārupes Mūzikas un mākslas skolas tā sauktā Tīraines grupa, kas reiz izveidojās sadzīvisku apstākļu ietekmē. Sākotnēji tie bija mazie mākslinieki, kuru vecākiem vairs nevajadzēja lauzīt galvas, kā savus talantus nogādāt Jaunmārupē - Mūzikas un mākslas skolā, viņiem sekoja arī mūziķi. Mārupes pamatskolas direktore Sigita Sakoviča bija atvērta jaunām idejām, un, nu, skolu pēcpusdienās pierībina bungas, pieskandina ksilofons un citi instrumenti. Skola kļuvusi ne tikai krāsaināka, bet arī muzikālāka.

To piedzīvoja arī tie skolas audzēkņi un viņu vecāki, kas ieradās uz jau minētās izstādes atklāšanu. Mārupes pamatskolas un Mārupes Mūzikas un mākslas skolas skolotāja Kristīne Pore bija sagatavojusi skanīgu priekšnesumu, kas, kā allaž, sadarbojoties mākslas un mūzikas pedagogiem, kuplināja svinīgo mirkli. Skanīgās pirmklasnieku balstiņas, un nu jau pieredzējušākais 2. klases audzēknis Roberts Veško klausītājus ievilināja brīnumu pilnā pasaulē.

DSC_9400

Šoreiz izstādes atklāšanā savs pienesums bija arī Mārupes pamatskolas literatūras skolotājai Maijai Pujatei - viņas skolniece Amanda Nastaja, kas vienlaikus ir arī izstādē redzama darba autore, izstādes atklāšanas viesus iedvesmoja ar dzejoļa deklamāciju.

Kopā ar bērniem izstādes atklāšanu kuplināja viņu vecāki, par ko īpašs prieks! Viktora Miļutina, nu jau var teikt, izstādes veterāna, māmiņa atzina, ka skolas veikums ar katru gadu kļūst iespaidīgāks. Nenoliedzami, tajā jūtams bērnu vecāku ieguldījums. Paldies visiem, kas mudinājuši, atbalstījuši, sekmējuši mazo mākslinieku izaugsmi!

To, ka radošums ir tverams ne tikai līnijās un krāsās, izstādē apliecina 2. klases audzēknis Matīss Šustko. Viņa radošums izpaužas autora ilustrētā literārā sacerējumā, kas tapa, gaidot Latvijas Valsts dzimšanas dienu. Ir vērts papūlēties un izlasīt šo sirsnīgo un patriotisko stāstu!

Bērnu zīmējumi ir kā ceļojums cauri laikam, kas atsauc atmiņā rudenī svinēto Valsts dzimšanas dienu, gadu mijas svinības, lielākus un mazākus notikumus.

Mārupes pamatskolas audzēkņu darbu izstāde jau kļuvusi par tradīciju, kuru nebūtu iespējams realizēt bez Kultūras nama saimnieces Iras Dūdumas atsaucības. Reiz, šo tradīciju iesākuši, domājam to turpināt arī citu gadu – tā, mazajiem svētkiem beidzoties, nosprieda skolotājas Maija Matīsa un Kristīne Pore.

 Maija Matīsa