Kultūra

Aicinām apskatīt foto izstādi “Purvā no -30°C līdz +30°C”

26.07.2017.

No 25. jūlija līdz 14. augustam Mazcenas bibliotēkā, Jaunmārupē, Mazcenu alejā 33/3 būs apskatāma foto un multimediju izstāde “Purvā no -30°C līdz +30°C”.

Mitraji 4 bilde_smallIzstāde tapusi Eiropas Komisijas finansētā projekta "Prioritāro mitrāju biotopu aizsardzība un apsaimniekošana Latvijā" ietvaros.

Izstādē izvietotas fotogrāfijas, kuras uzņēmuši projekta darbinieki  sadarbībā ar foto draugu kopu „Fotomobilizācija” un dabas foto entuziastiem. Fotogrāfijās iemūžinātas ekspedīcijas uz projekta vietām – Gaujas nacionālo parku, Slīteres nacionālo parku, dabas liegumiem „Ziemeļu purvi” un „Raunas Staburags”, mitrāju biotopi – zemā, augstā un pārejas tipa purvi, avoti, avoksnāji, kā arī mitrājos sastopamās augu un dzīvnieku sugas. Kā liecina izstādes nosaukums, fotogrāfi purvos ir devušies ne tikai vasaras karstumā, bet arī ziemas spelgonī , ikreiz tos ieraugot pavisam citā gaismā.

Mitraji 2 bilde_smallBez fotoizstādes apskatāma arī multimediju izstāde, kas interaktīvā veidā stāsta par mitrājiem, to daudzveidību, nozīmi un izmantošanu. Informācija iegūstama pieskaroties skārienjūtīgā ekrānā izvietotajiem attēliem.