Nodarbību cikls par veselīga uztura pamatprincipiem

19.02.2020.
es

 

Mārupes novada iedzīvotāji - esat aicināti apmeklēt nodarbību ciklu par veselīga uztura pamatprincipiem, kas norisināsies Mārupes pašvaldības Kultūras nama zālē, Mārupē, Daugavas ielā 29, projekta “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Mārupes novadā” (Nr. 9.2.4.2/16/I/032) ietvaros.

Pasākumu 100% apmērā finansē Eiropas Sociālais fonds un valsts. 

Semināru ciklu vadīs Anda Radziņa. 2018.gadā viņa ir absolvējusi Rīgas Stradiņa universitāti un ieguvusi profesionālo bakalaura grādu veselības aprūpē un uztura speciālista profesionālo kvalifikāciju. Anda ir Latvijas Diētas un Uztura asociācijas biedre un Latvijas Aerobikas asociācijas biedre. Kopš 2017.gada konsultē pieaugušos, bērnus un sportistus par veselīgu uzturu un fiziskajām aktivitātēm.

Semināru cikla programma

Trešdien, 04.03.2020. plkst. 10:30 – 12:25

Kas ir vielmaiņa, kā ar uzturu ietekmēt tās darbību. Fizisko aktivitāšu ietekme uz vielmaiņu. Vai ēdot ir iespējams zaudēt enerģiju? Enerģijas iegūšana ar uzturu ilgai dzīvei. Gremošanas ietekme uz cilvēka veselību. Liekā svara korekcija un tās ieguvumi. Ūdens daudzums ikdienas uzturā un cik daudz to uzņemt.
...100 reizes sakošļāsi - 100 gadus dzīvosi....

Trešdien, 11.03.2020. plkst. 10:30 – 12:25

Sabalansēta uztura pamatprincipi. Galvenās uztura grupas - ogļhidrāti, olbaltumvielas, tauki. Liekā svara aktualitāte un kā veselīgi samazināt svaru. Cukuri un liekais svars. Kā tas rodas, pamata soļi tā samazināšanai. 
Olbaltumvielas un imunitāte, olbaltumvielu nepieciešamība un to loma ilgas dzīves nodrošināšanā. Ikdienā nepieciešamais daudzums un kā to uzņemt.
Tauku ietekme uz cilvēka veselību. Tauku iedalījums ikdienas uzturā. Vai pastāv veselīgie un neveselīgie tauki? Populārākās mūsdienu diētas, to ieguvumi un trūkumi. Beztauku diētu realitāte.
Praktiski ieteikumi, kā veidot ikdienas ēdienkarti. Sāls patēriņš ikdienā.
Mīti un patiesības par uzturu.

Trešdien, 25.03.2020. plkst. 10:30 – 12:25

Praktiska nodarbība un skaidrojums par to, ko mēs liekam iepirkuma grozā iepērkoties veikalā. Kam pievērst uzmanību izvēloties produktus, kā lasīt produktu sastāvu. Iepazīšanās ar iepakojumiem. Kā izdarīt labāko izvēli no sliktākās. Veselīgais iepirkuma groza lielums. 
Kā iepakojumu mārketings “strādā pret mums” un manipulācija ar pircēju.

Trešdien, 01.04.2020. plkst. 10:30 – 12:25

Veselīga uztura gatavošanas meistarklase. Veselīgie smūtiji un salāti ar augstu šķiedrvielu daudzumu.
Piedalās visi gan gatavošanā, gan ēšanā.

Lai pietieku dalību, aizpildi pieteikuma anketu šeit https://www.visidati.lv/aptauja/1549877483/ līdz 03.03.2020. 
Vietu skaits ierobežots.