Uzņēmējdarbība

Notikusi Uzņēmējdarbības konsultatīvās padomes izbraukuma sēde pie Babītes un Salas pagastu uzņēmējiem

18.05.2022.

13. maijā notika Uzņēmējdarbības konsultatīvā padomes izbraukuma sēde, kuras laikā tās pārstāvji apmeklēja piecus Babītes un Salas pagasta uzņēmumus.

Vispirms padome viesojās Gātciemā, Salas pagastā, uzņēmumā “Latvijas melones” (www.instagram.com/latvijasmelones), Kondratjuku ģimenes īpašumā “Dzelmes”, kur jau septiņus gadus Andrejs un Maija audzē dažādu šķirņu melones, arbūzus un zemenes. Būtiski, ka augšanas procesā netiek izmantoti pesticīdi un citas ķimikālijas. Uzņēmums piedāvā arī ekskursijas un degustācijas. Arbūzu sezona sākas jūlijā un ilgst līdz pat augusta beigām (Instagram/latvijasmelones).

Ciemošanās notika arī kartupeļu čipsu ražošanas uzņēmumā SIA “Pērnes L” (www.longchips.eu) Pērnciemā, Salas pagastā, kur padomi uzņēma kompānijas īpašnieks Laimonis Radziņš. Uzņēmums darbojas jau trīs gadu desmitus – kopš 1992. gada. Aptuveni 95% ražotās produkcijas tiek eksportēta uz Eiropas Savienības, Āfrikas un Tuvo Austrumu zemēm, tāpat viens no kompānijas noieta tirgiem ir Brazīlija. 

Vēl viena tikšanās bija ar 1993. gadā dibinātās ceptuves “Lāči” (www.laci.lv “Benūžu - Skauģos”, Babītes pagastā, uzņēmuma vadītāju Normundu Skauģi. Uzņēmums piedāvā dabīgi un augstvērtīgi ceptu maizi un oriģinālus konditorejas izstrādājumus, turot godā, kopjot un attīstot gadsimtiem senās meistaru tradīcijas. Uzņēmuma produkcija ir iecienīta ne tikai Latvijā, bet arī tiek eksportēta uz vairāk nekā 10 valstīm. Maizes ceptuvē “Lāči” padomes priekšsēdētājas un novada uzņēmējas Silvas Jeromanovas vadībā noritēja padomes sēde, kurā kā jauns padomes biedrs tika vienbalsīgi ievēlēts, saskaņā ar iepriekš saņemto pieteikumu dalībai padomē, uzņēmuma SIA "Lāči" īpašnieks N. Skauģis. Savukārt, padomes priekšsēdētājas vietnieks, SIA "Bizpro" valdes loceklis Normunds Čiževskis prezentēja mazākā padomes locekļu grupā, kurā piedalījās arī SIA "Mārlapiņi" īpašnieks Māris Lapiņš, biedrības "Latvijas Aviācijas Asociācija" pārstāvis Zigmārs Vestfāls, kā arī AS “WESS select” pārstāve Dace Krastiņa, Mārupes novada pašvaldības Izpilddirektora vietniece Ilze Krēmere un pašvaldības Sabiedrības iesaistes un marketinga nodaļas vadītāja Elīna Brigmane, izstrādātos priekšlikumus izmaiņām novada nekustamā īpašuma nodokļa atlaižu sistēmā.

Pusdienas padome ieturēja ģimenes viesnīcā un restorānā “Irbēni” (https://www.facebook.com/IrbeniLV) Brīvkalnos, Babītes pagastā, kur tikās ar vienu no saimniekiem - Raimondu Olekšu. “Irbēni” jau vairāk kā 20 gadus nodrošina gardus ēdienus, dzērienus nelielām svinībām vai kāzām, piemiņas dienām vai semināriem.

Pēdējā pieredzes apmaiņas brauciena pietura bija “Annas Koku skola” un SIA “Labie Koki” (www.labiekoki.lv) Klīvēs, Babītes pagastā, kur daudz par kokiem pastāstīja uzņēmuma vadītājs Edgars Neilands. Uzņēmums piedāvā profesionālus koku kopšanas, ainavu projektēšanas un dārzu ierīkošanas pakalpojumus privātajam sektoram, biznesam un pašvaldībām.

Paldies visiem, kas atrada laiku un uzņēma padomi savos uzņēmumos! Ceram, ka novada uzņēmējiem būs noderīgi  jauniegūti savstarpēji kontakti.    

Foto

Foto

Foto

 

Foto galerija: Notikusi Uzņēmējdarbības konsultatīvās padomes izbraukuma sēde pie Babītes un Salas pagastu uzņēmējiem

Sabiedrības iesaistes un mārketinga nodaļa