Sapnis kļūst par īstenību. Aicinām apmeklēt novadnieka gleznu izstādi "Pigments eļļā"

31.08.2021.

Mārupes novada pašvaldības bibliotēkā Piņķos, Jūrmalas ielā 14A,  no 30.augusta ir fantastiska iespēja redzēt skaistas un iedvesmojošas novadnieka Guntara Sviķa gleznas un būt lieciniekiem tam, kā viņa sapnis par īstenību kļuva.
Guntars Sviķis pēc izglītības un profesijas ir ļoti tehnisks cilvēks, ar attīstītu inženiertehnisku un matemātisku domāšanu. Tomēr viņa radošā dvēsele līdz pat 40 gadu vecumam meklēja veidu, kā izpaust savu māksliniecisko talantu.
Pirms pieciem gadiem – siltā un saulainā 30. septembra dienā – viņš pateica JĀ savam klusībā ilgi lolotam sapnim un devās uz mākslinieku veikalu, no kura izgāja ārā ar lielu iepirkumu somu, laimīgs kā bērns no rotaļlietu veikala. Guntara pirmā glezna ar spilgtu saules rietu bija liela uzdrīkstēšanās – gleznot, lai izpaustu savas emocijas, domas un attieksmi, gleznot, lai sabiedrībā vairotu estētiskās vērtības. 
Piecu gada laikā Guntaram Sviķim ir tapušas vairāk kā 500 gleznas, kurās vērojams miers, harmonija, ieturētība, maigas krāsu gammu pārejas, kas spilgti ataino paša mākslinieka dabu – viņš vienmēr ir savaldīgs un pieklājīgs pret apkārtējiem. Vairumā gleznu atspoguļojas autora mīlestība pret dabu, atainojot tās patieso būtību, kas nemaz nav pārsteigums, jo mākslinieks daļu savas dzīves ir pavadījis laukos. Te nu atliek tikai piebilst, ja cilvēks tic sev un savam sapnim, tad viņš var izdarīt bezgala daudz – būt lielisks speciālists darbā, ar panākumiem spēlēt galda tenisu, būt visiem par palīgu, jo ir īsts draugs, kurš atbalsta un ir blakus, kad nepieciešams, un būt Mākslinieks, kurš katrā darbā ieliek daļu no sevis, sava laika un domām”.
Izstāde būs aplūkojama visu septembri. Laipni aicināti!

Gleznu izstādes fotogalerija

 

Ināra Pētersone, Mārupes novada pašvaldības bibliotēkas bibliotekāre