Kultūra

Ziemas izstāde Daugavas ielā

10.12.2020.

Gada izskaņā biedrība" Ievas radošā darbnīca" organizē īpašu, neparastu  gleznu izstādi Mārupes novada domes centrālās ieejas logā uz Daugavas ielas.

Laikā, kad mums nav iespējas pulcēties publiskos svētkos un organizēt izstādes ierastā veidā, biedrība atradusi mazliet citādu izstādes eksponēšanas veidu.  Ejot pa Daugavas ielu un ielūkojoties Mārupes novada domes logā, katru svētku nedēļu varēs aplūkot jaunu mākslinieku radītu darbu.

Katru nedēļu - jauns darbs - jauns vēstījums mums.

Māksliniekiem šis laiks ir produktīvs, jo pasaule mainās un tas paver iespēju mākslas darbos var ietērpt pasauli, kāda tā ir patreiz, un ietērpt nākotnes vīzijas.

Izstādē piedalās māksliniece Ieva Caruka un studijas “Ievas radošā darbnīca” dalībnieki.

Šīs nedēļas glezna

foto

 Ieva Caruka

„Cilvēki vasarā” jeb „Saulainie” no sērijas Totēmi

Audekls, akrils 79x167cm

"Decembrī, kad jau no rīta liekas ir krēsla un saules maz - gribējās paspriģot ar dzirkstošām krāsām, kuras kā C vitamīns pašas zaigo.

Darbs tapa šogad, kad apstākļi vairs neļauj cilvēkiem  pulcēties kopējos svētkos. Daudz cilvēku kopā - kā aizejošās pasaules jaukais totēms - pozitīvs spēks. Cilvēki kā ziediņi, saules piesātināti.

Gleznā var atrast vairākas Madonnas ar mazuli, bērnus, mīlestības pārus. Visi kopā un katrs atsevišķi virzās uz savu saulaino krastu. Un jauki ir tas, ka jau Ziemassvētkus nosvinot, jau nākamajās dienās mēs jutīsim vairāk gaismas, laiks ies uz vasaras pusi un es turpināšu domāt par pasaules kārtību savā Tīraines mājā-darbnīcā."

Ar cieņu, Ieva Caruka