Kultūra

Pozitīvā gaisotnē aizvadīta Ģimenes diena Piņķos "Posies! Rosies! Spēlējies!"

22.05.2023.

21. maijā Piņķos norisinājās Ģimenes diena “Rosies! Posies! Spēlējies!”. Tie bija prieka un līksmības svētki – brīnišķīga iespēja satikties tuvākiem un tālākiem kaimiņiem, priecāties par skanīgām bērnu balsīm un raito deju soli, piedalīties sportiskās un izglītojošās aktivitātēs, apmainīties ar grāmatām grāmatu maiņas stendā “Lasītājs lasītājam”, atklāt talantus radošajā platformā “Zvaigznāju KUBS”, iepirkties “Gardumu tirdziņā” un darīt dažādas citas pozitīvas lietas.

Rīts sākās ar rīta rosmi zumbas ritmos kopā ar lielajām lellēm, kur svētku dalībniekus izkustēties aicināja zumbas instruktors, pele, tīģeris un lauvēns. Tai sekoja orientēšanās sacensības divās distancēs ap Piņķu ūdenskrātuvi, kā arī speciāla orientēšanās spēle bērniem. Dalībnieku skaits bija gana kupls, rezultatīvākie tika apbalvoti uz lielās skatuves novada izglītības iestāžu un interešu izglītības pulciņu kolektīvu koncerta laikā. Koncertu vadīja TV raidījuma “Mēs ar brāli kolosāli” vadītāji - novadnieki Ieva un Emīls Ķiģeļi.

Foto

Foto

Foto

Radošās platformas “Zvaigznāju KUBS” skatuve visas dienas garumā piedāvāja atklāt talantus, izdziedot grāmatu, darbojoties bungu stacijā, rakstot dziesmas, kā arī satikt tādas slavenības kā Agnese Rakovska un Aminata. Pasākumā darbojās Mārupes novada bibliotēkas “Pasaku stūrītis” un IGLU kluču un bumbu baseins, dažādas piepūšamās atrakcijas, horizontālā virvju trase “TURIES”, golfa simulators, Orbitron šūpoles u.c.  

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Dienas kulminācijā uz skatuves kāpa populārā popmūzikas dziedātāja Patrisha, bet vakara izskaņā apmeklētājus priecēja  “Uz balli ielūdz Adamsu ģimene” koncertšovs ģimenēm.

Foto

Foto

Foto

Diena bija brīnišķīga! Paldies visiem, kas atnāca, paldies tiem, kas palīdzēja svētkiem notikt!

Uz tikšanos bērnu un jauniešu svētkos “Ar vasaru saujā”, kas notiks jau svētdien, 28. maijā, Jaunmārupē pie ūdenstorņa!

FOTO GALERIJA NO PASĀKUMA