Kultūra

Muzejpedagoģiskās nodarbības “Vietvalžos”

27.10.2023.

Mārupes novada Babītes Kultūrizglītības centra filiāle "Vietvalži" Salas pagastā piedāvā nodarbības skolēniem, sasaistot vairākos mācību priekšmetos apgūstamo un papildinot to ar elementiem, kuriem skolas noslogotajā ikdienā reizēm pietrūkst laika.

Divas nodarbības - “Eduards Pāvuls – aktieris pret savu gribu” un “Sprediķis Piņķu baznīcā laiku lokos” - iekļautas kultūrizglītības programmā “Latvijas skolas soma”. Šo nodarbību mērķis ir ne tikai iepazīstināt ar aktiera Eduarda Pāvula daiļradi un atstāto kultūras mantojumu, bet arī plašākā kontekstā saistīt radošas personības gaitas skatuves un kino mākslā, pievēršot uzmanību dažādiem vēstures notikumiem un tam, kā tie laika gaitā interpretēti mākslā. Sevišķa uzmanība veltīta patriotisma izpratnei, valstiskuma un valsts aizsardzības idejām. Šīs nodarbības piemērotas skolēniem no 8. līdz 12. klasei.

Trešajā piedāvātajā nodarbībā, kuras nosaukums ir “Dienišķā maize”, skolēni var iepazīties ar Salas pagasta vēstures ekspozīciju, atsevišķiem neizstādītiem krājuma priekšmetiem un apskatīt digitālo ekspozīciju “Burvju spogulis”, gūstot priekšstatu par saimniekošanas metodēm, pārtikas ieguvi un sadzīvi Pierīgas muižā (pagastā) 19. gadsimta beigās un 20. gadsimta pirmajā pusē. Nodarbība piemērota skolēniem no 5. līdz 12. klasei.

ekspozīcija Vietvalžos

ekspozīcija Vietvalžos

ekspozīcija Vietvalžos

Dace Ulpe
Mārupes novada pašvaldības
Babītes Kultūrizglītības centra filiāles “Vietvalži” Salas pagastā
Izstāžu zāles vadītāja