Kultūra

Mārupes Kultūras nama "Randiņkoncertu cikls 2021" - starp pieciem labākajiem 2021. gada hibrīdpasākumiem Latvijā

18.05.2022.

Mārupes Kultūras nama “Randiņkoncertu cikls 2021” nominēts kā viens no pieciem labākajiem 2021. gada 
hibrīdpasākumiem Latvijā, konkurējot ar tādiem pasākumiem kā Ādolfa Alunāna Jelgavas teātra izrāde 
“Jelgavas balkonu klubiņš”, erudīcijas konkurss “FIZMIX Eksperiments 2021”, Sabiles mākslas, kultūras 
un tūrisma centra atklāšana un V Starptautiskais Baltijas baleta konkurss IBBC 2021.

Latvijas Pasākumu forums šī gada 27. aprīlī īpašā apbalvošanas ceremonijā noskaidroja labākos 2021.
gada pasākumus, pasniedzot Izcilības balvas. Izcilības balva apzīmē darbību pasākumu jomā, balvas saņēmēju vidū iekļaujot izcilākos nozares profesionāļus - privātā un publiskā sektora pārstāvjus, valsts un pašvaldību pasākumu jomas iestādes, pasākumu organizētājus, producentus, pasākumu norišu vietas, nozares pakalpojumu sniedzējus un piegādātājus, kā arī citus pasākumu nozares uzņēmumus un iestādes.


Mārupes Kultūras nama Randiņkoncertu cikls radās Covid 19 laikā, kad mūziķiem bija liegta iespēja pilnvērtīgi muzicēt, sākot ar 2021. gada jūniju saviem skatītājiem piedāvājot īpaši sagatavotu koncertu ciklu, kura laikā četrus vakarus klātesošie varēja baudīt Latvijā labi zināmu un iemīļotu mākslinieku pāru, dzīvesbiedru vai draugu muzikālas performances. Vakaru bagātināja sirsnīgas sarunas par dzīvi, mīlestību, radošo darbību un, protams, mūziku. Ņemot vērā valstiski piemērotos pulcēšanās ierobežojumus, dalībnieku skaits pasākuma apmeklējumam bija ierobežots (25 apmeklētāji), bet tika nodrošinātas tiešraides pašvaldības sociālo tīklu kontos Facebook lapā un Youtube kanālā, lai ikviens varētu baudīt pasākumu arī no mājām. Speciālisti pirms pandēmijas jau prognozēja, ka Latvijā Covid 19 ierobežojumu dēļ aizvien populārāki kļūs tā dēvētie hibrīdpasākumi, kad daļa dalībnieku tiekas klātienē, bet daļa pasākumam pieslēdzas attālināti.

M. Auziņš Randiņkoncerts

Ģitāras virtuoza Mārča Auziņa un laikmetīgās dejas princeses Lienes Gravas performances.

Mārupes Kultūras nams vēlas pateikt lielu paldies burvīgajai Rēzijai Kalniņai un meistarīgajam ģitāristam Kasparam Zemītim, mīļajai Ķiršu ģimenei - Rūtai Dūdumai - Ķirsei un Jānim Ķirsim par iespēju izbaudīt džeza un skaistās latviešu balādes, izjūtot mīlestības vārdus caur mūziku. Paldies arī ģitāras virtuozam Mārcim Auziņam un laikmetīgās dejas princesei Lienei Gravai, kuru pasākumos mīlestību varēja baudīt ar ģitāras un dejas palīdzību, un Šimku ģimenei - pianistam Vestardam Šimkum un operdziedātājai Elīnai Šimkui.

Esam patiesi priecīgi, ka Mārupes Kultūras nama randiņkoncertu cikls turpinās arī 2022. gadā. Šoreiz apstākļi mums ļauj tos baudīt klātienē, par ko esam īpaši pateicīgi!

Šogad pie mums paspējuši paviesoties Aišpuru ģimene - Aija Andrejeva-Aišpure un Jānis Aišpurs ar 12 stāstiem par mīlestību, kā arī Juris Kaukulis ar meitu Rūtu! Kad pēdējo reizi bijāt randiņā ar savu dzīvesbiedru, draudzeni, draugu vai sirdsāķīti? Pirms diviem mēnešiem vai trīsdesmit gadiem? Randiņkoncerti ir lieliska iespēja pavadīt vakaru kvalitatīvas mūzikas pavadībā sarunās ar lieliskiem mūziķiem.

Līna Rislinga, Mārupes Kultūras nama pasākumu organizatore