Kultūra

Mārupes Kultūras nama bērnu popgrupai “Mazā sirds” aprit 27 gadi

16.05.2023.

Šogad aprit 27 gadi kopš Mārupes Kultūras nama bērnu popgrupas “Mazā sirds” dibināšanas. Atzīmējot jubileju, 28. aprīlī Mārupes Kultūras namā notika īpaši sirsnīgs popgrupas dalībnieku atkal satikšanās pasākums, kurā piedalīties aicināti tika gan dziedātāji, kuri bija piedzīvojuši popgrupas tapšanu un sasnieguši 40 gadu slieksni, gan pēcteči un viņu vecāki.

“Mazās sirds” atkal satikšanās pasākumā dalībnieki dalījās ar atmiņu stāstiem, gūto pieredzi, atziņām par dzīvi, skatījās kopā pavadīto brīžu un koncertu video ierakstus, kā arī sadziedājās, dziedot popgrupas izpildīto dziesmu repertuāru.

“Mazā sirds” nekad nav bijusi tikai brīvā laika pavadīšana vai sadziedāšanās, un to apjaušam tikai tagad, pēc gadiem. Kādam tā bija iespēja kļūt drosmīgākam, nebaidīties no skatuves, mikrofona un cilvēkiem, citam dziedāšana palīdzējusi izkopt runas prasmi un atbrīvoties no stostīšanās, vēl kādam tā ir bijusi pamats tālākajām karjeras izvēlēm un attīstībai. Šo sarakstu ar iegūto var turpināt vēl un vēl...

Atskatoties pagātnē, saprotam, ka “Mazā sirds” nemaz nav bijusi maza, tā ir liela un neaptverama, kas atstājusi milzīgu nospiedumu katra popgrupas dalībnieka dzīvē.

Popgrupa ieguvusi nosaukumu “Mazā sirds” 1996. gadā, kad par kolektīva vadītāju kļuva Ira Dūduma, kura jau ilgus gadus ir arī Mārupes Kultūras nama vadītāja. Arī patlaban popgrupa turpina savu darbību un muzikālās gaitas, spodrinot Mārupes novada vārdu vokālās pedagoģes Diānas Kravales vadībā. 

Pārskrien tirpas, domājot un apjaušot to, cik viena pedagoga darbs un ieguldītais laiks, strādājot ar bērniem, var būt nozīmīgs un cik varenu nospiedumu tas atstājis katra audzēkņa dzīvē nākotnē.

Foto

Foto