Kultūra

Mārupes aukstumpeldētāji par godu Latvijas dzimšanas dienai piedalījās akcijā #roņipeld102

19.11.2020.

102 minūtes ūdenī par godu Latvijas 102. dzimšanas dienai, to “Mārupes aukstumpeldētāji” 18. novembrī “JIP – Mārupīte” kopīgi paveica. Laika posmā 13.00-14.42 ūdenī visu laiku atradās kāds no aukstumpeldētājiem piedaloties Vislatvijas akcijā #roņipeld102.

Milzīgs pozitīvisms, šoreiz arī patriotisms un aukstumpeldētāju disciplīna, kas vienoja visus aukstumpeldētājus – NEVIENS nenokavēja, visi ieradās krietni laicīgāk, smaidīja un gaidīja savu kārtu, viens otru iedrošinot un uzmundrinot.

Milzīgs lepnums un prieks par īstām stiprām latviešu ģimenēm, kā varenā un drosmīgā Siliņu ģimene, kuri devās ūdenī cits, citu nomainot 3 paaudzes…

foto

foto

foto

Ar aplausiem tika sveikti paši mazākie drosminieki – divi puiši un 7 gadīga meitene! Bija arī vairāki šīs dienas rekordisti (3 puiši), kuri pavadīja 10 minūtes ūdenī par godu Latvijai. Kopumā vidējais ilgums ūdenī bija 3 minūtes, pavisam, citam citu nomainot, ūdenī devās vairāk kā 50 drosminiekiem! Sveicieni arī dāmai, kurai šī bija pirmā reize.

Ciemos uz peldi bija ieradies arī prāvs pulciņš aukstumpeldētāju, kuri pārstāvēja “Ādažu roņus”.

Esam ļoti priecīgi, ka mums izdevās to paveikt un neskatoties uz visiem aizliegumiem un ierobežojumiem, tomēr izjust īstu klātienes kopības svētku sajūtu, ievērojot distancēšanos, tai pat laikā, kopīgi nopeldot 102 minūtes. Mūsu LATVIJA mūžīgi mūžos, mēs visi - stipri, sīksti, veseli un drosmīgi LATVIEŠI savai zemei!

 

Elīna Puncule, Mārupes aukstumpeldētāji