Kultūra

Lieldienas Mārupes novadā 2024

02.04.2024.

Siltu un košu pavasara sajūtu, gaidot Lieldienas, Mārupes novadā ienesa vides dekorācijas. Tās tika uzstādītas visā novadā – Mārupē, Jaunmārupē, Piņķos, Tīrainē, Skultē, Babītē un Spuņciemā. Tāpat visa gada garumā, atzīmējot valsts svētkus un saulgriežus, Mārupes novadā priecēs gadskārtām atbilstoši vides noformējumi, kas akcentēs gan tradīciju iezīmes, gan mūsu novadam raksturīgo identitāti. 

Lieldienu dekorācijas pļavā

Lieldienu dekorācija uz ēkas fona

Lieldienās uz svētku jampadraci aicināja Mārupes Kultūras nams – ikviens varēja paviesoties trušu pilsētiņā, izspēlēt dažādas radošas spēles, kā arī doties orientēšanās spēlē, ko organizēja kultūras nams sadarbībā ar jauniešu domi. Mazākos pasākuma apmeklētājus priecēja Liepājas Leļļu teātra izrāde “Harolds un pīle”. Spuņciemā ģimenes tika aicinātas uz aktīvu rotaļprogrammu, bet lielākie apmeklētāji izzināja tieši Salas pagasta svētku svinēšanas tradīcijas.

Truši sēž salmos un grauž burkānus

Leļļu teātra izrādes scenogrāfija uz skatuves

Otrās Lieldienas ar krāšņiem notikumiem aizvadījām Piņķos, kur ikviens varēja doties pa pēdām Lieldienu zaķim, baudīt koncertu un izdejoties kopā ar “Dārdaru muzikantiem” un nobaudīt figūrpankūkas.

Lielformāta vardes maskas tēls vada brīvdabas aktivitātes bērniem

Bērnu popgrupa uzstājas uz āra skatuves, kas dekorēta lielformāta ziediem

Paldies pasākumu organizatoriem par ieguldīto darbu un ikvienam apmeklētājam par kopīgi radīto svētku prieku! Lai iedvesmas pilns pavasaris!

Plašāka foto galerija ŠEIT. 

Sabiedrības informēšanas un multimediju nodaļa