Kultūra

Jauktais koris „Sonante” – Grand Prix laureāts

14.01.2015.

Decembra beigās, pirms Ziemassvētkiem, Kauņā, Lietuvā, notika XXII Starptautiskais Sakrālās koru mūzikas konkurss “Cantate Domino”. Jauktais koris Sonante šajā konkursā bija vienīgais koris, kas pārstāvēja Latviju, bet dziesmu cīņā mēs spēkojāmies ar Krievijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Ukrainas koristu skanīgajām balsīm.

Konkursā, kad „Sonante” izpildīja savu programmu, valdīja dziļš klusums un likās, ka laiks ir apstājies. Bet šīs minūtes mēs, sonantieši, neaizmirsīsim nekad. Sakrālā mūzika ir īpaša ar savu patiesumu un varenību, ja visi dziedātāji cenšas no sirds, dzied ar izpratni un visus vieno kopīgs mērķis, tad skanējums ir fantastisks un patiess. Kad izskanēja dziesmas pēdējais akords, zālē joprojām valdīja klusums ….. un tad aplausi, kuri skanēja līdz pēdējais korists bija izgājis no zāles. 

Protams, šāds dziesmu skanējums, izpildījums tika panākts cītīgi strādājot mēģinājumos kopā un individuāli. Vēlos pateikties visiem koristiem par ieguldīto darbu, par neatlaidību, apgūstot grūto repertuāru. Paldies visu koristu ģimenēm par atbalstu. Diriģentam vienmēr ir nepieciešami palīgi un man īpaši ir paveicies, ka manā komandā ir kormeistare Aija Bogdane un soliste, vokālā konsultante Inguna Švāne, liels paldies viņām par profesionālu ieguldījumu kora izaugsmē. Lai koris varētu kvalitatīvi mēģināt, ļoti svarīga ir vieta, kur to darīt un par to paldies Mārupes Domei.

koris Sonante

Kā kora mākslinieciskā vadītāja un diriģente ļoti lepojos ar saviem koristiem, sonantiešiem, un mūsu uzvaru konkursā - Zelta Diplomu un Grand Prix laureātu kausu. Šajā gadā ir daudz jaunu ieceru un uzaicinājumu dziedāt gan Latvijā, gan tālākās zemēs. Novēlu mums visiem jaunajā gadā radošas ieceres un enerģiju tās īstenot! Bet sonantiešiem novēlu vienmēr atcerēties mūsu kora moto – Mēs dziedam, lai dzīvotu!

Inga Graumane, jauktā kora mākslinieciskā vadītāja un diriģente