Kultūra

Ej un dedz... Horeogrāfes Guntas Skujas koncerts ceļā uz Dziesmu un Deju svētkiem

16.05.2023.

13. maijā Mārupes un Jelgavas novads un dejas mīļi Jelgavas pils Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju (LBTU) aulā un Mārupes Kultūras namā godināja vienu no mūsu novada lepnumiem, deju pedagoģi, Deju svētku virsvadītāju, horeogrāfi Guntu Skuju un viņas kolektīvus – senioru deju kolektīvu “Klasesbiedri”, vidējās paaudzes deju kolektīvu “Mārupieši” un LBTU tautas deju ansambli “Kalve”.

Deju pedagoģe, Deju svētku virsvadītāja, horeogrāfe Gunta Skuja katru sezonu rada jaunas dejas, kas ir iekļautas Latvijas skatuviskās dejas zelta fondā un iekļautas Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku repertuārā, atstājot nenovērtējamu ieguldījumu latviešu skatuviskās dejas mākslā. Latviešu skatuviskajā dejā Gunta ienesusi savu rokrakstu ar dvēseles piepildītām, jautrām, nebēdnīgām un cēlām dejām, kuras varēja izjust un izbaudīt horeogrāfes jubilejas koncertā ceļā uz Dziesmu un Deju svētkiem. Un pirmie, kuri tiek pie Guntas dejas rokraksta izdejošanas, ir viņas mīļie kolektīvi. Koncertā piedalījās: Mārupes Kultūras nama vidējas paaudzes deju kolektīvs “Mārupieši” (D un E sastāvs), vadītāja Gunta Skuja, repetitori Elīna Ķersele un Aleksandrs Kolbins, koncertmeistare Sandra Gaide, Mārupes Kultūras nama senioru deju kolektīvs “Klasesbiedri”, vadītāja Gunta Skuja un koncertmeistare Sandra Gaide, un Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes tautas deju ansamblis “Kalve”, vadītāja Gunta Skuja, asistenti Lauris Galejs un Klinta Lazdiņa, koncertmeistars Normunds Cielava.

Koncertu vadīja Liepājas teātra aktieris Valts Skuja. Koncerta radošā komanda: režisore, scenārija autore Elīna Apsīte, koncerta māksliniece Ilze Beķere, gaismu mākslinieks Romualds Pučeta, koncerta producents Normunds Sebris, kā arī Jelgavas pils LBTU aulas un Mārupes Kultūras nama administrācija.

“Deja nav tikai darba dienas nobeigums. Deja ir pirmais solis uz arumu, uz sēšanu un Lieldienu šūpošanos,” tā Gunta Skuja saka 1997. gada intervijā Ērikam Tivumam.

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Mārupes Kultūras nama administrācija