Kultūra

Babītes Kultūrizglītības centra jauktais koris "Atskaņa" nosvin 40 gadu jubileju

04.12.2023.

Pirmās adventes svētdienas priekšvakarā, 2. decembrī, Babītes Kultūrizglītības centrā pulcējās jauktā kora "Atskaņa" dalībnieki, ģimenes, radi un draugi, bijušie kora dziedātāji un vienkārši dziesmu draugi, lai kopā svinētu kora 40 gadu jubileju koncertā "Pūtiet guni".

Koncertā skanēja latviešu mūzika, vairāki pirmatskaņojumi, kas rakstīti un veltīti korim, kā arī krāšņi, iemīļoti skaņdarbi gan no kora, gan lielā Dziesmu svētku repertuāra pūra.

Svinot zīmīgo jubileju, korim tiešām ir uz ko atskatīties un par ko priecāties – daudzu gadu garumā uzrādīts labs sniegums ne tikai koru skatēs, piedzīvoti Dziesmu svētki, bet arī  radītas dažādas koncertprogrammas, ar kurām apceļotas tuvākas un tālākas zemes. Vēlam, lai šie visi kopīgi piedzīvotie mirkļi un sasniegumi vēl vairāk stiprina kori un arvien virza pretī jaunām virsotnēm!  

Par jubilejas koncerta organizēšanu un ilggadēju darbu ar kori sakām lielu paldies diriģentei Gintai Pētersonei! Pateicamies kormeistarei Ritai Birzulei, vokālajam pedagogam Robertam Hansonam, koncertmeistaram Mārim Žagaram un katram koristam! Paldies Babītes Kultūrizglītības centra un Babītes Mūzikas skolas kolektīvam!

kora koncerts

kora koncerts

kora koncerts

kora koncerts

Plašāks foto atskats GALERIJĀ. 

Sabiedrības informēšanas un multimediju nodaļa