Kultūra

Ar sirsnīgiem pasākumiem Mārupes novadā atzīmēta Starptautiskā senioru diena

16.10.2023.

Kā ik rudeni, oktobra sākumā atzīmējam Starptautisko senioru dienu, kas mums ir kā atgādinājums par vērtībām un saknēm. Šogad Mārupes novadā šos svētkus svinējām ar trīs sirsnīgām kopā sanākšanām, ļaujoties dziesmām, savstarpējām sarunām un jokiem.

30. septembra pēcpusdienā seniorus un novada viesus ar koncertu Mārupes Kultūras namā priecēja grupa “Galaktika”, izdziedot skaistākās dziesmas no plašā grupas repertuāra.

Babītes Kultūrizglītības centrs sadarbībā ar lidostu “Rīga” novada seniorus sveica 1. oktobrī. Klātesošos priecēja Mārupes Kultūras nama sieviešu vokālais ansamblis “Dzelde” (vadītāja Sandra Gaide), kā arī mūziķi Inga Dziļuma (klavieres) un Juris Olekšs (akordeons). Vēlamies izteikt lielu pateicību lidostai “Rīga” par sadarbību vairāku gadu garumā. Esam priecīgi, ka arī šogad svētkos sanākušie seniori sveicienā no lidostas saņēma medus burciņu un apsveikuma kartiņu, kas iedvesa viņu sejās patiesu smaidu.

Lidostas Rīga sveiciens

14. oktobrī uz senioru rudens balli aicināja Mārupes Kultūras nams. Par muzikālo baudījumu gādāja Mārupes Kultūras nama sieviešu senioru koris “Noktirne”, senioru ansambļi “Pīlādzis” un “Mežābele”, kā arī Mārupes Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi un pedagogi, bet balli spēlēja mūziķis Kaspars Kārkliņš.

Sakām sirsnīgu paldies visiem senioriem, kuri ikdienā iesaistās dažādās novada kultūras, sporta un citās aktivitātēs, kā arī tiem, kuri bija kopā šajos svētkos! Paldies Mārupes Kultūras nama un Babītes Kultūrizglītības centra darbiniekiem, kā arī visiem māksliniekiem un kolektīviem par radītajiem svētkiem!

Sabiedrības informēšanas un multimediju nodaļa