Kultūra

2. jūnijā bibliotēkā Piņķos atklās gleznu izstādi “Krāsu karuselis”

01.06.2023.

Plakāts

2. jūnijā plkst. 12.00 Mārupes novada bibliotēkā Piņķos notiks mākslas studijas “Māra” gleznu izstādes “Krāsu karuselis” atklāšanas pasākums kopā ar Inesi Pranču, Jevgēniju Kolomicevu un Jāni Pranču.

Aicinām apmeklēt pasākumu! Ieeja - bez maksas.

Izstāde būs skatāma bibliotēkā Piņķos līdz 2023. gada augusta izskaņai.

 

Par mākslas studiju “Māra” stāsta tās vadītāja Inese Pranča

Cilvēki savas spējas reizēm neapzinās, ja vien nepamēģina – zīmēt, gleznot. Māksla dziedē, tā ir socializēšanās. Mākslas studijā “Māra” sanāk kopā cilvēki, kuriem interesē māksla, izpaušanās tajā. Pirmais, ko viņi saka: “Es neprotu zīmēt.” Šajā gadījumā atbilde: “Jūs neesat samaitāti, jūs esat kā tīrs kristāla trauks, kurā ielikts skaists zieds.”

Nodarbošanās ar mākslu ir dziedināšanas veids. Cilvēki, kas ar to nodarbojas mākslas studijā “Māra”, to var apliecināt. Tiek veidotas sadraudzības saites starp studijas dalībniekiem, atbalsts, rodas prieks par padarīto, iedrošinājums. Tādā veidā cilvēks var izmainīt attieksmi pret sevi, ieraudzīt savu temperamentu, apzināt savas spējas. Labākie darbi tiek izrādīti kopizstādēs un personālizstādēs dienas centros Piņķos un Babītē. Tie ir svētki, ko mēs paši sev radām. Izstādes atklājam ar nelieliem koncertiem.

Mākslas darbi, kas top no sirds, apgaro telpu. Atrodoties otas vai zīmuļa galā un ļaujoties plūdumam, ir iespēja atpūsties no ikdienas un atbrīvot domas.

Arī citi interesenti ir laipni aicināti uz bezmaksas nodarbībām gleznošanā – Sociālā dienesta daudzfunkcionālajos pakalpojumu centros (dienas centros):

  • pirmdienās plkst. 10.00 - 12.00 Dienas centrā Babītē, Liepu alejā 17;
  • trešdienās  plkst. 10.00 - 12.00 Dienas centrā Piņķos, Centra ielā 3.

Mārupes novada bibliotēka

Plakāts