Kultūra

18. maijā aicinām uz Ģimeņu dienu Piņķos "Rosies! Posies! Spēlējies!"

17.04.2024.
Violets fons un krāsaina grafika un burti

18. maijā Piņķos aicinām uz Ģimeņu dienu “Rosies! Posies! Spēlējies!”, kas jau kļuvusi par ikgadēju un iemīļotu tradīciju. Visas dienas garumā ikvienu gaidīs daudz krāsainu un košu notikumu. 

Šajā gadā Ģimeņu dienā rosīties aicinām no plkst. 11.00 līdz plkst. 14.00, kad notiks orientēšanās sacensības. Pieteikšanās tām būs sacensību dienā no plkst. 10.30 līdz plkst. 13.00. Plānotas trīs distances: 

  • īsā orientēšanās distance (līdz 1 km);
  • garā orientēšanās distance (līdz 2,5 km);
  • orientēšanās spēle bērniem (no 3 līdz 7 gadi).

No plkst. 12.00 līdz pat plkst. 17.00 varēsim baudīt daudzveidīgu kultūras programmu - izskanēs novada izglītības iestāžu un interešu izglītības pulciņu kopkoncerts, ko vadīs Roberto Meloni. Mazākajiem pasākuma apmeklētājiem būs iespēja satikt slaveno lācēnu Ričiju Rū un doties "Ceļojumā uz Āfriku". Ar īpašu programmu šajā reizē mūs pārsteigs pašu novada cilvēki - Babītes Kultūrizglītības centra vidējās paaudzes deju kolektīvs "DĀRTA", Mārupes Kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs "KRUSTU ŠĶĒRSU" un Mārupes Valsts ģimnāzijas bērnu deju kolektīvs "MĀRDADZĪŠI", kuri skatītāju vērtējumam nodos koncertuzvedumu "SPRĪDĪTIS DODAS PASAULĒ", kas top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu. Dienas noslēgumā tiksimies ar reperi, hiphopa žanra pamatlicēju Latvijā Ozolu, dziedātāju Kristīni Prauliņu un dīdžeju. 

Tāpat visas dienas garumā ģimenēm būs iespēja tikties Mārupes novada bibliotēkas organizētajā "Pasaku stūrītī", izmēģināt dalību pirmā repa improvizācijas teātra “Brīvrunu projekts” meistarklasē, darboties radošajā platformā “Zvaigznāju kubs”, kā arī piedalīties citās aktivitātēs. 

Pasākumu organizē: Babītes Kultūrizglītības centrs. 

Plašāka informācija par pasākumu www.marupe.lv/kultura

INFORMĀCIJA ĒDINĀŠANAS PAKALPOJUMU SNIEDZĒJIEM

Līdz 8. maijam aicinām pieteikties ēdināšanas pakalpojumu sniedzējus Piņķu Ģimenes dienas "Rosies! Posies! Spēlējies!" gardumu tirdziņam, kas notiks 18. maijā no plkst. 12.00 līdz 18.00 laukumā pie Piņķu ūdenskrātuves (Piņķos, Rīgas ielā 1c).

Dalība tirdziņā ir maksas.

Maksa par dalību tirdziņā atkarīga no platības un nepieciešamās elektrības jaudas. Par izmaksām dalībnieks tiks informēts pirms rēķina izrakstīšanas.

Mārupes novadā reģistrētam uzņēmumam (mājražotājam, amatniekam, māksliniekam) 50% atlaide.

Piemēram:

9 m2 platība ar elektrības pieslēgumu 0,5 kW, ja reģistrēts / deklarēts Mārupes novadā, dalības cena 11 EUR

9 m2 platība bez elektrības pieslēguma, ja reģistrēts / deklarēts Mārupes novadā, dalības cena 7,40 EUR

PIETEIKUMA ANKETA

Papildu informācija: Mārupes novada Tūrisma un uzņēmējdarbības atbalsta aģentūras uzņēmējdarbības speciāliste Sintija Vilkosta, tālr. 29330721, agentura@marupe.lv (organizatoriski jautājumi).