Kultūra

13. oktobrī Babītes Kultūrizglītības centrā viesosies Liepājas Lelļu teātris ar izrādi "Murjāņu Kurmītis un viņa draugi"

21.09.2023.

13. oktobrī plkst. 19.00 Liepājas Lelļu teātra izrāde “Murjāņu Kurmītis un viņa draugi”
Babītes Kultūrizglītības centrā (Piņķos, Jūrmalas ielā 14A)
Biļetes cena: 5 eiro. Biļetes pieejamas Babītes Kultūrizglītības centrā pie administratorēm no 2. oktobra (norēķini tikai ar maksājumu karti).

Izrādes centrā ir galvenais varonis - Murjāņu Kurmītis, kas kopā ar saviem draugiem piedzīvo dažādus piedzīvojumus. Izrāde ir balstīta uz Valda Rūmnieka grāmatas tēliem. Režisors Ģirts Šolis ir savijis asprātīgo un iztēli rosinošo objektu teātra iestudējumu. Izrādes vide ir šķūnītis-darbnīca, kurā atdzīvojas veļas šņore un zeķes, sietiņš, pogas, brilles, cepures un cimdi, badmintona volāniņš, zivju murds, krūzes, radio un citi sadzīves priekšmeti. Izrādes varoņi tiek veidoti no dažādiem sadzīves priekšmetiem, kas savu mūžu ir nokalpojuši, bet, salikti kopā, iegūst jaunu simbolisku jēgu. Izrādē piedalīsies arī tēli, kas tiks radīti uz skatuves izrādes procesā. Objektu teātris ir relatīvi jauna parādība uz Latvijas teātra skatuves, kas ļauj atraisīt fantāziju un attīstīt iztēli visiem iesaistītajiem. Izrāde piedāvā daudz humora un fantāzijas un ir piemērota arī bērnu auditorijai. 

izrāde bērniem