Mārupes novadam tapis savs ēdiens!

11.05.2017.

11.aprīlī Mārupes novada ģimenes restorānā Hercogs Mārupe tika prezentēts jaunais novada ēdiens, kas gatavots no šeit pieejamiem produktiem – Mārupes kūpinātās karpas salāti ar ķirštomātiem, svaigo gurķi, “Little gem” salātlapām, ziedkāpostu “kuskusu” un zaļumu – etiķa mērci. Karpas audzētas Jaunmārupē, Mārupes novada lauku tūrisma un atpūtas vietā Karpu dīķis “Kastos””, www.karpudikis.lv. Ēdiens, turklāt, tiek pasniegts novadā izgatavotos porcelāna traukos, kurus veidojusi māksliniece Maruta Raude, www.raude.lv. Jaunais produkts ir lielisks piemērs vietējo uzņēmēju savstarpējam atbalstam un sadarbībai. Lai tālāk attīstītu vietējo ēdinātāju un pārtikas produktu izgatavotāju sadarbību uz pusdienām tika aicināti arī citi novada mājražotāji – zīmola Dabas gardumi ar “odziņu” meistare Ieva Spriža, www.dabasgardumi.lv, gaļas kūpinājumu ar alkšņu malku zīmola SIA “Turaidas pils” saimniece Sandra Greibere, desertu un mājas saldējumu ražojošā ģimenes uzņēmuma Biki pārstāve Beāte Bikara un visdažādāko recepšu mārrutku zīmola Mārlapiņi saimnieks Māris Lapiņš, http://marlapini.mozello.lv. Pusdienās piedalījās arī Biedrība “Mārupes uzņēmēji” un pašvaldības pārstāvji, kā arī tika ielūgts uzvarētājs no Facebook organizētā konkursa par jauno ēdienu.
Jaunais ēdiens ir pieejams restorāna “Hercogs” ēdienkartē un ir lielisks gardums, ko nobaudīt pašiem mārupiešiem un cienāt novada viesus!

Mārupes ēdiens