Sports

19. augustā Tīrainē “BTA Pump Track” čempionāts

04.08.2023.

Plakāts

Sestdien, 19. augustā, Tīrainē notiks “BTA Pump Track” čempionāta Mārupes posms (tautas klase). Sacensībās var piedalīties ar dažādiem braucamrīkiem - velosipēdiem, skrituļslidām, skrituļdēļiem un skrejriteņiem. Braucēji četrās vecuma grupās sacentīsies par labākā trases laika uzstādīšanu; uzvarētāji iegūs balvas no BTA apdrošināšanas kompānijas un veikaliem Veloprofs.lv, Taktika.lv un Boards.lv. “BTA Pump Track” čempionāta sacensību ietvaros šis būs trešais posms – jau notikuši Aizkraukles un Cēsu pilsētas posmi. Pēc Mārupes posma sekos divi noslēdzošie sacensību posmi - Upesciemā un fināls Baldonē.  Sacensības rīko Mārupes Sporta centrs sadarbībā ar biedrību “FOR BETTER”. Galvenais pasākuma sponsors - apdrošināšanas akciju sabiedrība “BTA Baltic Insurance Company”.

 

Norises laiks: no plkst.11 līdz 16.00.

Norises vieta: “Velosolutions” asfalta velotrase, Tīraine.

Sacensību mērķis: popularizēt asfalta trases braukšanas sportu kā pieejamu, aktīvu un veselīgu sporta veidu, atgādināt par ķiveru lietošanas nozīmi, kā arī noteikt ātrākos braucējus velo, skrituļdēļu, skrituļslidu un skrejriteņu braukšanā. 

Organizē: Mārupes Sporta centrs sadarbībā ar biedrību “For Better”.

PASĀKUMA PROGRAMMA

plkst. 11.00 - 11.30 dalībnieku reģistrācija;

plkst. 11.30 - 15.30 dalībnieku kvalifikācija;

plkst. 15.30 - 16.00 uzvarētāju apbalvošana. 

Sacensību dalībnieki var startēt vienā no piecām sporta disciplīnām: 

  • velosipēdi - tautas klase;
  • velosipēdi - pro klase (BMX un MTB klubu braucējiem un profesionāliem sportistiem);
  • skrituļdēļi;
  • skrituļslidas;
  • skrejriteņi. 

Sacensībās drīkst piedalīties gan Mārupes novada iedzīvotāji, gan viesi. Dalībniekiem pašiem jānodrošina sevi ar pārvietošanās līdzekli un aizsargekipējumu (galvas ķivere ir obligāta).

Braucējiem velosipēdi - pro klasē (BMX un MTB klubu braucējiem un profesionāliem sportistiem) ir obligātas slēgtās ķiveres (full - face).

Sacensības notiek četrās vecuma grupās:

  • U10 grupa: dzimuši pēc 2013. gada (zēni un meitenes);
  • U14 grupa: 2009.- 2012. gadā dzimuši (zēni un meitenes);
  • U18 grupa: 2005.- 2008. gadā dzimuši (zēni un meitenes);
  • OPEN grupa: 2004. gadā dzimuši un vecāki (vīrieši un sievietes).

Katrā vecuma grupā ir atsevišķas vīriešu un sieviešu ieskaites.

Dalība pasākumā ir bez maksas. 

REĢISTRĒŠANĀS

Reģistrēšanās tikai elektroniski: https://forms.gle/zsJW261VjaFj78yM9

Lai saņemtu dalībnieka aproci un dalības numura zīmi, sacensību dienā iepriekš elektroniski reģistrējušiem dalībniekiem jādodas uz reģistrācijas telti, jāuzrāda personas apliecinošs dokuments (skolnieka apliecība, pase, vadītāja apliecība vai ID karte), kā arī jāparaksta drošības noteikumi (pilngadīgiem) vai jāuzrāda vecāku zīme (nepilngadīgiem).

NOTEIKUMI

Katram sacensību dalībniekam jāierodas ar nemotorizēto transporta līdzekli – velosipēdu, skrituļdēli, skrituļslidām vai skūteri. Elektriskie pārvietošanās līdzekļi un velosipēdu pedāļu klipši ir aizliegti. Katram dalībniekam būs jāveic viens līdz trīs kvalifikācijas braucieni, kuri tiks mērīti ar laika ierīci. Braucējiem, kuri nav sasnieguši pilngadību (18 gadi), ir nepieciešama atļauja no vecākiem.

Sacensību nolikums