Kultūra

Svētdien Ventas ielā būs apskatāma mārupietes Diānas Dimzas Dimmes izstāde “No svētdienas uz svētdienu”

31.03.2021.

Svētdien, 4.aprīlī, pa ceļam uz Lieldienu Zaķa taku Mārupītes gatvē aicinām iegriezties Ventas ielā, kur pašā Ventas ielas sākumā laikā no 11.00 -18.00 ikvienam garāmgājējam būs apskatāma mākslinieces Diānas Dimzas Dimmes mākslas darbu ceļojošā izstāde “No svētdienas uz svētdienu”.

darbu attēlu kolāža

Izstādes darbi tapuši šī gada pavasarī mākslinieku rezidencē Pedvālē, iedvesmojoties no dabas. Arī darbu pamatā izmantoti dabas materiāli – veci dēļi no Pedvāles, kas iemiesojuši senatnes dvesmu. Izstādīto darbu kolekcija ataino mākslinieces šā brīža izjūtas laikā, kad tuvojas Lieldienas: “Pedvālē vēroju pavasara krāsas, tikko jaušamu dabas pamošanos un liesmojošu sarkanrozā saulrietu. Man bija logs, pa kuru var redzēt daļu no vecās kūts, malkas šķūnīti, malku un tālu tālumā - egļu galotņu “zāģīti”. Visur redzama pērnā zāle, tikai kārklos, pūpolos krāsa mainās un ir tik neticami piesātināta uz pārējā pelēkā fona. Darbiem pamatā ir vietējais materiāls gan fiziski, gan garīgi. Fiziski - ceļojums no manām mājām uz Pedvāles rezidenci, vecie dēļi no Pedvāles, krāsa, smilšpapīrs, apkārtējā ainava. Garīgi – tas ir ceļš no manām mājām uz Pedvāli, mans garīgais ceļš no Pedvāles uz Sabiles sinagogu, ceļš uz Pūpolsvētdienu. Noteikti arī Ojāra Feldberga ceļš, jo viņa darbs un dvēsele ir visur un visā apkārt...”

Māksliniece Diāna Dimza-Dimme 1992. gadā beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas nodaļu. Māksliniece regulāri rīko personālizstādes, piedalās izstādēs Latvijā un ārvalstīts, aktīvi iesaistās dažādos mākslas projektos. Kopš 2010. gada Diāna ir Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izglītības projektu kuratore.

Diānas Dimzas Dimmes radošā darbība aptver plašu māksliniecisko izpausmju spektru. Diānas darbi top, gleznojot un zīmējot uz dažādām virsmām, veidojot kolāžas un miksējot dažādas tekstilmākslas tehnikas, un allaž tajos atklājas mākslinieces īpašā, sajūtu un domu piesātinātā iekšējā pasaule, kas mākslinieces dvēseles piedzīvojumā ļauj iesaistīties arī skatītājam.