Kultūra

Mārupes novada jauno mākslinieku panākumi Azerbeižānā

12.01.2017.

Mārupes mūzikas un mākslas skolas audzēknes novembrī veiksmīgi piedalījās starptautiskā mākslas izstādē Azerbaidžānā -  konkursā "Magic of Friendship" . Audzēknes ieguvušas divas trešās vietas savā vecuma grupā un diplomu par radošumu.

DSC09628Adelīnas  Straujumas darbs (1.kurss)

Starptautiskajā  mākslas izstādē piedalījās Beatrise Lielgalve (sag. kurss), Andželīna Beņislavska (1.kurss), Adelīna Straujuma (1.kurss), Amanda Ozola (sagatavošanas kurss). Pedagogs Ieva Markēviča - Caruka.

DSC09632Amandas Ozolas darbs (sagatavošanas kurss)

Starptautiskajā konkursā, kuru rīko Baku pilsētas Nizami rajona Bērnu un Jaunatnes kreativitātes centrs  3.vietu ieguva Amanda Ozola (sagatavošanas kurss) un Beatrise  Bičkovska (1.kurss), diplomu par radošumu saņēma Adelīna Straujuma (1.kurss).

Jau 2015. gada decembrī  Mārupes mūzikas un mākslas skolas pedagoģe, māksliniece Ieva Markēviča - Caruka  pārstāvēja Latvijas Mākslinieku savienību un Latvijas Valsti starptautiskā mākslas festivālā Azerbaidzānā "Ģabala Art ", Sports mākslā,  bet šogad mazie novada mākslinieki turpina šo starptautisko kultūras attīstības tradīciju mākslā.

DSC00291

Liels paldies par sadarbību Latvijas Valsts vēstniecībai Azerbaidžānā, kā arī Azerbaidžānas vēstniecībai Latvijā par atbalstu izstāžu organizēšanā.