Kultūra

Literārā pēcpusdiena Mazcenas bibliotēkā

31.03.2017.

29. marta pēcpusdienā Jaunmārupē viesojās  grāmatas "Lida citādā" autore Ingrīda Stroda un Dailes teātra aktrise Lidija Pupure. Aktrise jau 56.sezonu iepriecina skatītājus uz Dailes teātra skatuves un aizvadītā gadā viņa tika izvirzīta Spēlmaņu nakts gada labākās aktrises balvai par Johana Sebastiana Baha lomu izrādē "Iespējamā tikšanās".

DSC_0831_small Uzrakstīt grāmatu pazīstamo radiožurnālisti Ingrīdu Strodu pamudinājuši klasesbiedri kārtējā klases salidojumā.  Tā tapa grāmata "Lida citādā" – prologs, epilogs, redzējumi par un dialogi ar Lidiju Pupuri.

Tikšanās noritēja ļoti sirsnīgā gaisotnē. Liels bija mākslinieču pārsteigums, ka uz tikšanos bija ieradušās vēl divas klasesbiedrenes. Ieklausījāmies aktrises bērnības atmiņās un interesantākajos dzīves pavērsienos, mazliet ieskatījāmies arī teātru aizkulisēs. Patīkami bija klausīties  dzejas lasījumos, jo aktrisei piemīt ārkārtīgi skaista balss un skaidra dikcija. Vakara gaitā dzirdējām Ārijas Elksnes, Ojāra Vācieša, Mirdzas Ķempes un Imanta Ziedoņa dzejoļus. Aizkustināja un lika aizdomāties par dzīves patiesajām vērtībām  Andas Līces miniatūras.

Visprecīzāk aktrisi raksturo aktrises Olgas Dreģes vārdi: "Tu ārēji esi tik smalka, ka brīžiem jābrīnās, kur Tevī tik milzīgs iekšējs spēks un tik stiprs Gars!" 

Paldies māksliniecēm par šo jauko tikšanos un iedvesmu būt garīgi stipriem un mīlēt dzīvi!

Ar grāmatu iespējams iepazīties Mazcenas bibliotēkā.