Kultūra

LAMPA aicina pieteikt oficiālās kopā skatīšanās vietas

20.07.2020.

Sarunu festivālu LAMPA šogad varēs piedzīvot no 2. līdz 5. septembrim tiešraidē, šaurā lokā klātienē festivāla studijās un kopā skatīšanās vietās visā Latvijā.  LAMPA aicina uzņēmējus, pašvaldību iestādes, organizācijas un indivīdus kopā veidot festivāla karti, piesakot oficiālās skatīšanās vietas, kas būs atvērtas un pieejamas ikvienam interesentam, ievērojot valdības noteiktos pulcēšanās ierobežojumus festivāla norises laikā.

Kopā skatīšanās vieta – tā ir vieta jebkur Latvijā un pasaulē, kur svarīgas LAMPAS vērtības. Tā var būt bibliotēka, kultūras nams, tūrisma centrs, daudzstāvu mājas pagalms, privātmājas dārzs vai kafejnīca – jebkura vieta, kur iespējams sanākt kopā, kopā skatīties festivāla tiešraidi un veidot sarunu par šī gada LAMPAS pasākumiem. Vienīgais noteikums – kopā skatīšanās vietām jābūt atvērtām un brīvi pieejamām ikvienam, kurš vēlas piedalīties un iesaistīties sarunās. Protams, arī tehniskais nodrošinājums ir nepieciešams – lai LAMPAS kopā skatīšanās izdotos, neiztikt bez datora, ekrāna, skaņas iekārtas, interneta pieslēguma. Šādu kopā skatīšanās vietu var pieteikt līdz pat festivāla sākumam, sazinoties ar Ilzi – ilze.samite@fondsdots.lv.

“Mēs, LAMPAS komanda, strādājam, lai kopā ar daudzām organizācijām un aktīvistiem izveidotu aizraujošu festivāla programmu un saglabātu LAMPAS garu arī digitālā formātā. Klātienes sarunas un kopā būšana ir LAMPAS mugurkauls, tāpēc aicinām entuziastus pieteikt savas vietas, kur piedzīvot festivālu kopā, tādējādi kļūstot par tā neatņemamu daļu un piepildot šī gada festivāla virstēmu. Tieši “kopā” šobrīd ir vienīgais veids, kā spēj darboties pasaule, un kopā mēs varam pārvarēt šī laika izaicinājumus. Pasaule mainās – sarunām ir jāturpinās!” aicina festivāla direktore Ieva Morica.

Augusta beigās festivāla mājaslapā tiks izvietota karte, kurā būs atzīmētas visas oficiālās LAMPAS skatīšanās vietas, lai ikviens var izvēlēties sev tuvāko un piemērotāko, kopā izbaudot šī gada festivālu. Savukārt kopā skatīšanās vietu saimnieki šeit varēs atrast informāciju par nepieciešamo tehnisko aprīkojumu, noformējumu un drošības nosacījumiem saistībā ar Covid-19, lai festivālu varētu piedzīvot ne tikai ar prieku, bet arī droši.

Lai arī LAMPAS galvenā norises “vieta” būs festivāla mājaslapa, kurā vienkopus būs pieejami visi šī gada pasākumi gan tiešraidēs, gan pēc tam arhīvā, daļa pasākumu būs pieejama arī apmeklējumam! Atvērtas būs studijas Cēsīs, Rīgā un Rēzeknē, tāpat arī daļa pasākumu rīkotāju atvērs savus birojus, pagalmus un citas norises vietas. Tomēr jārēķinās, ka vietu skaits būs ierobežots. Pasākumus varēs apmeklēt, savu kārtu gaidot dzīvajā rindā un ievērojot distanci. Informāciju par katra pasākuma apmeklējuma iespējām tiks publicēta festivāla mājaslapā pie katra pasākuma apraksta, kad tiks publicēta festivāla programma.

Festivāla komandu veido Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, Swedbank Latvija, Cēsu novada pašvaldība, British Council pārstāvniecība Latvijā, komunikācijas vadības aģentūra Deep White un reklāmas aģentūra Armadillo.  Festivāla norisi arī atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Atvērtās sabiedrības fondi, Eiropas kultūras fonds, Latvijas Valsts meži, kā arī uzņēmumi Latvijas Finieris, Enefit un DPD Latvija.