Kultūra

Krāšņi nosvinēts Aktīvās tūrisma sezonas noslēgums

28.09.2022.

24. septembrī Mārupes novadā ar vērienu tika noslēgta aktīvā tūrisma sezona, aicinot apmeklēt orientēšanās spēli “Pupuķi meklējot”, “Suņu burziņu”, Rudens ražas gadatirgu, kā arī koncertprogrammu “Satikt Čaku”.

Diena iesākās ar orientēšanās spēli “Pupuķi meklējot”, kur ap 30 komandu devās izzinošā pastaigā pa Jaunmārupi, meklējot apslēptos pupuķus un atrisinot mīklu. Dienas vidū norisinājās pirmais “Suņu burziņš” Mārupes novadā. Apmeklētāji kopā ar saviem četrkājainajiem mīluļiem piedalījās dažādās aktivitātēs, sacensībās, izglītojošās lekcijās, spēlēs, kā arī satika domubiedrus. “Suņu burziņš” tika organizēts kopā ar suņu apmācības treneri Aneti Silu, labdarības fondu “Sofi”, lieldraugu “Animu.lv” un citiem atbalstītājiem, kopā pulcējot ap 400 suņu un to saimnieku.

Dienas otrajā pusē pie Mārupes Kultūras nama notika orientēšanās spēles dalībnieku apbalvošana, izlozējot 11 komandas, kas ieguva pārsteiguma balviņas no “Animu.lv” un Eiropas Komisijas “Eiropas Sporta nedēļas” ietvaros.

Vakara daļā norisinājās tradicionālais Rudens ražas gadatirgus, mārupiešiem un viesiem piedāvājot dažādus mākslinieku, amatnieku, mājražotāju un ēdinātāju gardumus un darinājumus, savukārt Mārupes Kultūras nama zāli pieskandināja koncertprogramma “Satikt Čaku”.

Paldies visiem par kopā būšanu!

Foto galerija: "Suņu burziņš" Jaunmārupē

Sabiedrības iesaistes un mārketinga nodaļa

Suņu burziņš

Suņu burziņš

Suņu burziņš