Kultūra

Jaunmārupē izdzied Gadsimta garāko Līgodziesmu

02.07.2019.

Šogad jau trešo gadu Jaunmārupes jauktais koris “Universum” piedalījās projektā “Gadsimta garākā Līgodziesma”. Šī ir unikāla Latvijas simtgadei veltīta tradīcija, kas izskan Latvijas Radio 2 ēterā Vasaras saulgriežos, 21. jūnijā visas dienas garumā – no saules lēkta līdz pat rietam.

dziesma

dziesma

Lai radītu īpašu svētku kopības sajūtu, šoreiz uz Līgo dziesmas izdziedāšanu tika aicināti arī kora Universum draugi – jauktais koris “Mārupe”, jauktais koris “Grindeks”, Jaunmārupes VPDK “Krustu Šķērsu” un akordeonists Pāvels Ignatjevs. Kad skanīgais kopkoris bija izdziedājis latviešu tautas dziesmu “Rīgas torņa gala zīle”, ar raitu deju soli visus priecēja Jaunmārupes deju kolektīvs “Krustu Šķērsu”, kura jautrie un atraktīvie dalībnieki rotaļās aicināja pievienoties arī visus pārējos viesus gan lielus, gan mazus. Vakars izvērtās par īstām svinībām. Pēc kopīgas izdziedāšanās viesi varēja izjust zaļumballes garu un izlocīt kājas jautru melodiju pavadījumā.

Kā atzīst pasākuma organizatori, jauktā kora “Univerum” dziedātāji: “Svarīgākā ir kopīgā atmosfēra un īpašā svētku garša. Un jāatzīst, ka mēs šo Līgo svētku sajūtu esam radījuši!”

Paldies visiem, kas šos svētkus palīdzēja sarīkot un noorganizēt. Liels paldies Arnim un Aldim Prancāniem par sarūpēto skatuvi, Gatim Vilauam par sagādātajām teltīm, paldies arī Raivim Apeinim par izpalīdzīgajām rokām, muzikantiem un visiem, visiem, kas iesaistījās svētku tapšanā. Bet vislielākais paldies, kora “Universum” dziedātājai Ingunai Rakulei un viņas vīram Ģirtam Rakulim par kuplās viesu saimes uzņemšanu savas mājas pagalmā, viesmīlīgo sagaidīšanu un lieliskās atmosfēras radīšanu visa vakara garumā!

Patiesi ceram, ka tiks uzsākta jauna, brīnišķīga tradīcija Mārupes novada koriem un deju kolektīviem ģimeniskā atmosfērā baudīt svētkus kopā!

 

Jaunmārupes jauktā kora “Universum” draudzīgais kolektīvs