Kultūra

Izskanējis jau sestais jauno ģitāristu konkurss “Kur tad tu nu biji?”

18.04.2018.

6. aprīlī jau sesto gadu pēc kārtas Mārupes Kultūras namā notika Andra Grīnberga jauno ģitāristu konkurss “Kur tad tu nu biji?”. Konkurss ir veltīts latviešu antropologam, ģitāristam, dziesminiekam, dzejniekam, lugu autoram un komponistam Andrim Kārkliņam, savukārt konkursa pamatu veido Andra Grīnberga latviešu tautasdziesmu apdares.

Lielais konkursa dalībnieku skaits, kas ar katru gadu arvien pieaug, liecina par konkursa popularitāti. Jaunie ģitāristi sacenšas dažādās kategorijās un sastāvos, rādot savas prasmes un radošo sniegumu.

Žūrijas sastāvā šogad bija leģendārais ģitārists, Grupu Opus Pro un Colt līderis, Harijs Zariņš, mūziķis un grupas “Menuets” solists Adrians Kukuvass, īpašais viesis no Baltkrievijas Igors Šošins un pats konkursa organizators, ģitārists Andis Grīnbergs.

Visi konkursa dalībnieki dāvanā no Mārupes Kultūras nama saņēma siltus pledus pavasarīgās krāsās.

Pēc balvu pasniegšanas klātesošajiem bija ekskluzīva iespēja noklausīties skaņdarba “Tu un es” pirmatskaņojumu leģendārā trio – mūziķes, Mārupes Kultūras nama vadītājas Iras Dūdumas, Adriana Kukuvasa un Harija Zariņa – izpildījumā.

Jau vairākus gadus konkursu atbalsta mūzikas instrumentu veikals "Tava skaņa", kas dāvina ģitāras galvenajai balvai. Šogad izlozes kārtībā pie ģitārām tika divi konkursa dalībnieki. Klasisko Yamaha ģitāru saņēma Krišs Grāvelis no bērnu mūzikas skolas “Rīdze”, savukārt elektriskās ģitāras jaunais īpašnieks ir Svens Linga, kurš mācās Rīgas Doma kora skolā.

Paldies arī konkursa atbalstītājiem salonam “Mūzika”!

E7D_8046.jpg

E7D_7425.jpg

E7D_8307.jpg

E7D_8708.jpg