Kultūra

Bibliotēku nedēļas 2024 ietvaros aicinām uz pasākumiem Mārupes novada bibliotēkās

12.04.2024.

Pēc Latvijas Bibliotekāru biedrības ierosinājuma bibliotēku nedēļa Latvijā notiek kopš 1997. gada. Bibliotēku nedēļas laikā – 23. aprīlī – tiek atzīmēta arī Pasaules grāmatu un autortiesību aizsardzības diena.

Šogad Mārupes novada bibliotēkā un filiālēs bibliotēku nedēļas ietvaros aicinām uz izglītojošiem un interesantiem pasākumiem: 

  • 24. aprīlī plkst. 13.00 Babītes bibliotēkā (Babītē, Liepu alejā 17) Guntas Krastiņas (Bulduru tehnikums) lekcija "Dārzs pavasarī". Pasākums notiek sadarbībā ar Daudzfunkcionālo sociālo pakalpojumu centru “Babīte”.  
Daiļdārzs un virsū teksts par pasākuma norisi bibliotēkā
  • 25. aprīlī 9.00 Mārupes novada bibliotēkā (Piņķos, Jūrmalas ielā 14A) seminārs par novadpētniecību un digitālajiem resursiem bibliotēkās. To vadīs pārstāve no Latvijas Nacionālās bibliotēkas. Aicināti skolēni un citi interesenti, dalība bez maksas. 

Seminārā: Informācija par Latvijas Nacionālās bibliotēkas digitālajām kolekcijām un Digitālo bibliotēku. Daudzveidīgu resursu iepazīšana ar jautājumiem un uzdevumiem.

Grāmatu plaukts un bibliotēkas vide un virsū teksts par pasākumu bibliotēkā
  • 25. aprīlī 14.00  Mārupes novada bibliotēkā (Piņķos, Jūrmalas ielā 14A) “Dzīvās grāmatas” - aizraujošu sarunu pēcpusdiena par tēmu “Cilvēks – Nodarbošanās – Dzīve”. Piedalās: rakstniece un juriste Džena Andersone, fiziķe Meldra Ķemere, kalnu slēpotājs un sporta psihologs Kristaps Zvejnieks, TV un raidījumu vadītājs, trīs dēlu tēvs Māris Grigalis. Pasākumu vadīs Mārupes novada bibliotēkas vadītāja Ilze Aizsila.
Dzeltens fons ar grāmatām un melniem burtiem teksts par pasākumu bibliotēkā

 

Laipni aicinām Bibliotēku nedēļā iepazīt bibliotēku sniegtos pakalpojumus un apmeklēt pasākumus!

Pasākumu laikā iespējama fotografēšana un filmēšana. Fotogrāfijas un video var tikt ievietoti pašvaldības informatīvajos kanālos. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Mārupes novada pašvaldība (Daugavas iela 29, Mārupe, Mārupes novads, LV-2167) veic personas datu apstrādi sabiedrības informēšanai. Atrodoties pasākuma teritorijā, ikviens tā apmeklētājs apliecina, ka ir informēts, ka var tikt iekļauts vizuālajā materiālā.