Kultūra

Baltijas valstu jauniešu simfonisko orķestru festivāls “Eurochestries” viesosies Mārupē

15.04.2024.
Zaļi zilgana krāsaina grafika ar tekstu par starptautisku jauniešu pūtēju orķestru pasākumu

No 13. līdz 18. aprīlim norisināsies Baltijas valstu jauniešu simfoniskās mūzikas orķestru festivāls, kura ietvaros notiks 12 koncerti visās Baltijas valstīs. Viens no festivāla notikumiem norisināsies arī Mārupes novadā.

16. aprīlī plkst. 14.00 Mārupes Mūzikas un mākslas skolā notiks simfonisko orķestru koncerts, kurā piedalīsies Baldones Kultūras centra un Vecumnieku Mūzikas un mākslas skolas Jauniešu simfoniskais orķestris "Draugi", Ķekavas novada Jauniešu simfoniskais orķestris, Vīmsi Mūzikas skolas kamerorķestris (Igaunija), kā arī Mārupes Mūzikas un mākslas skolas simfoniskais orķestris. Koncerts pieejams ikvienam interesentam bez ieejas maksas. 

Koncertcikla UZTAKTS. LATVIJAS JAUNIE TALANTI ietvaros, 2024. gada 16. aprīlī
plkst. 19.00 Kultūras pilī ZIEMEĻBLĀZMA notiks viens no vērienīgākajiem BALTIJAS VALSTU JAUNIEŠU SIMFONISKO ORĶESTRU FESTIVĀLA koncertiem. Kultūras pils ZIEMEĻBLĀZMA Lielajā zālē uzstāsies gan atsevišķi orķestri, gan speciāli šim festivālam izveidotais simfoniskais orķestris, kurā muzicēs jaunieši no visām trim Baltijas valstīm, kā arī no Francijas un Ukrainas. Biļetes uz šo koncertu pieejamas “Biļešu Paradīze” kasēs, cenas – 9,00 EUR un 5,00 EUR skolēniem, studentiem un pensionāriem.

Festivālā pavisam piedalīsies ap 1500 dalībnieku no 36 jauniešu simfoniskajiem un kamerorķestriem. Līdzās jauniešu orķestriem no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas festivālā kā vieskolektīvs uzstāsies arī Jaunakvitānijas jauniešu simfoniskais orķestris no Francijas. 

Zaļi zilgana krāsaina grafika ar tekstu par starptautisku jauniešu pūtēju orķestru pasākumu